Waterpolomannen goed van start op Universiade

Oranje Heren, Universiade
Waterpolomannen goed van start op Universiade
Waterpolomannen goed van start op Universiade

Het Nederlands team is de Universiade goed begonnen. In de openingswedstrijd won de ploeg van Robin van Galen met 6-8 van de traditioneel sterke Italianen. Na twee periodes stond er een comfortabele 1-6 voorsprong op het scorebord. Ondanks dat Italië daarna wat ging forceren en sterk terugkwam, hield Oranje het hoofd koel en bleef het aan de goede kant van de score. Uitblinker was keeper Eelco Wagenaar. Italië scoorde slechts één uit negen manmeers. 

De bondscoach was dan ook erg tevreden. “Zo vaak winnen we immers niet van Italië. Hoewel de Italianen niet met de A-selectie speelden, is heerlijk om het toernooi te beginnen met een overwinning op in mijn ogen een van de favorieten. Het is een sterke ploeg met grote talenten die stuk voor stuk bij topclubs als professional spelen en waarvan wordt verwacht dat ze binnen enkele jaren de stap naar de A-selectie maken.” 

De Nederlandse ploeg is in een ware hype beland. Maar liefst negen cameraploegen en dertig schrijvende journalisten bezochten de persconferentie na afloop. “Dat soort taferelen ken ik alleen uit de tijd dat we Olympisch goud wonnen met de dames in Peking. Voor deze ploeg is dat een hele nieuwe ervaring. Knap dat we gelijk de focus hadden.” Behalve de uitblinkende Wagenaar, zag Van Galen nog een groot winstpunt. “Mooi dat zeven spelers verantwoordelijk waren voor acht doelpunten. We zijn niet meer alleen afhankelijk van Robin Lindhout of Jesse Koopman. Dat geeft vertrouwen voor het vervolg.”

Vrijdag 18 augustus
Italië – Nederland: 6-8
Periodestanden: 1-3, 0-3, 3-1, 2-1
Doelpunten Nederland: Jesse Nispeling 2, Lars Reuten, Robin Lindhout, Guus van Yperen, Jorn Muller, Jesse Koopman en Thomas Lucas.

Het Nederlands team is 'hot'Het Nederlands team is 'hot'

Poule-indeling
Poule A: Taiwan, Frankrijk, Zuid-Korea en Groot-Brittannië.
Poule B: Italië, Australië, Nederland en Argentinië.
Poule C: Hongarije, Servië, Canada en Zuid-Afrika.
Poule D: Verenigde Staten, Rusland, Japan en Roemenië.

Resterend programma Universiade (*)
Zondag 20 augustus 11.40 uur: Argentinië – Nederland
Maandag 21 augustus 13.00 uur: Australië – Nederland
Woensdag 23 augustus: 1/8 finales (poule A kruist met poule C en B met D)
Vrijdag 25 augustus: kwartfinales 1-8 en 9-16
Zondag 27 augustus: halve finales
Woensdag 30 augustus: finales

(*) In Taiwan is het zes uur later.

LEES MEER OVER

Lees ook

Waterpoloër Lars ten Broek heeft zijn contract bij de Hongaarse topclub OSC Boedapest met één seizoen verlengd.De Edenaa…
1,248
De Nederlandse waterpolomannen hebben het Europees kampioenschap in Kroatië afgesloten met een 16-10 overwinning op Duit…
1,664