BENU Cup: Oranje verslikt zich in Japan

Oranje Heren
17 augustus 2022
BENU Cup: Oranje verslikt zich in Japan

Woensdag startten de Nederlandse waterpolomannen de BENU Cup met een nipte nederlaag tegen Japan. In het Alfred Hajos stadion in Boedapest werd het 12-13.

Het Japanse waterpolospel is uniek in z’n soort. Veel landen verslikken zich in de hoge pressing en snelle zwemacties van de afgetrainde Japanners. Zo ook Nederland. En over de hele wedstrijd gezien was dat onnodig. De ploeg van Harry van der Meer sloeg twee keer een gaatje van twee doelpunten, maar uiteindelijk waren het de Aziaten die er met de winst vandoor gingen.

Pascal Janssen, Jesse Koopman en Thomas Lucas zetten Oranje in de eerste periode op 3-1 en in de derde periode zorgden twee benutte strafworpen van Janssen en een mooie midvoorgoal van Lucas voor de 8-6. Maar de Japanners bleven onder de huid kruipen van de Oranjemannen en hun fenomenale omschakeling zorgden ervoor dat elke gemiste Hollandse aanval gevaarlijk werd aan de andere kant. Zo lukte het Japan telkens de achterstanden te dichten.

In de laatste periode nam Japan het heft in handen en nam de frustratie aan Nederlandse zijde toe. Japan kwam uit een manmeer op 10-11, waarna Jesse Nispeling met een afstandsschot de stand in evenwicht bracht. Toen Japan uit een razendsnelle break weer op voorsprong kwam, was het Kas te Riele die z’n linkerarm liet spreken met een mooie diagonale taterbal. Maar toen Kiyomu Date dertig seconden voor tijd de 12-13 scoorde, ging de Japanse deur definitief op slot.

Donderdag speelt Oranje om 17.30 uur tegen Frankrijk. De wedstrijd is te volgen via deze livestream.

BENU Cup, Boedapest

Woensdag 17 augustus
Nederland – Japan: 12-13
Periodestanden: 3-3, 2-2, 5-5, 2-3
Doelpunten Nederland: Pascal Janssen 3, Thomas Lucas 2, Jorn Winkelhorst 2, Kas te Riele 2, Bilal Gbadamassi 1, Jesse Nispeling 1, Jesse Koopman 1.

Resterend programma

Donderdag 18 augustus
17:30 uur Frankrijk – Nederland

Vrijdag 19 augustus
19:00 uur Hongarije – Nederland 

 

Beeld:
Oranje in Boedapest
LEES MEER OVER
1,339

Lees ook

08 januari 2023
Zondag namen oud-internationals Matthijs Lucas en Mark Siewers afscheid van het waterpolo op het hoogste niveau. ZPC Ame…
1,782
08 januari 2023
Tijdens het Veenendaalse sportgala is Harry van der Meer zaterdagavond verkozen tot coach van het jaar. Na twee jaar cor…