Bilal Gbadamassi van Szolnok naar Spandau

Oranje Heren
27 juli 2022
Bilal Gbadamassi van Szolnok naar Spandau

Bilal Gbadamassi verkast naar Wasserfreunde Spandau 04. Daarmee komt een grote droom uit voor de 24-jarige international: spelen in de Champions League.

De Nederlandse midvoor, ooit begonnen bij EZC, speelde eerder voor Schuurman BZC en Partizan Belgrado. Afgelopen jaar kwam hij in actie in de Hongaarse competitie bij Szolnok. “In Hongarije heb ik super veel geleerd. De Hongaarse competitie is wellicht de sterkste competitie ter wereld en we deden tot het eind mee om de prijzen.” Szolnok werd zowel in de beker als in de reguliere competitie tweede. Ook was Gbadamassi met Szolnok actief in de LEN Cup. “Maar de Champions League is toch een stapje hoger. Hoewel de Duitse competitie minder uitdaging kent, kan ik me op deze manier wel laten zien op het allerhoogste niveau. Ik vind dat belangrijk voor m’n verdere ontwikkeling.”

De Duitse ‘Rekordmeister’ herbergt vele Duitse internationals en heeft in de competitie de laatste jaren alleen wat te duchten van Waspo Hannover. Als wildcardhouder vinden ze de uitdaging in Champions League. Naast Gbadamassi zal nog een aantal buitenlanders het team versterken.

Beeld:
Bilal Gbadamassi
LEES MEER OVER
1,412

Lees ook

18 augustus 2022
Op de tweede dag van de BENU Cup hebben de Nederlandse waterpolomannen Frankrijk verslagen. Na een mooie comeback werd h…
17 augustus 2022
Woensdag startten de Nederlandse waterpolomannen de BENU Cup met een nipte nederlaag tegen Japan. In het Alfred Hajos st…
1,245