Branko Mitrovic in technische staf waterpolomannen

Oranje Heren
03 juni 2019
Branko Mitrovic in technische staf waterpolomannen

Branko Mitrovic is een nieuw gezicht in de technische staf van de Nederlandse waterpolomannen. De geboren Montenegrijn gaat bondscoach Harry van der Meer assisteren in het Olympisch seizoen 2019-2020 en is daarnaast verantwoordelijk voor de oudste Jong Oranje-selectie die in 2020 moet kwalificeren voor het Europees Jeugd Kampioenschap onder de 19 jaar. 


De 36-jarige Mitrovic is al jaren een bekend gezicht in en rond de Nederlandse zwembaden. In Montenegro speelde hij bij Bokelj Baosici en Jadran Herceg-Novi en ondertussen doorliep hij alle jeugdselecties van Joegoslavië (toen nog één land) en later Servië & Montenegro. Via Rode Ster Belgrado (Servië) streek hij in 2007 in Dordrecht neer om voor het plaatselijke MNC te gaan spelen. 

 

Hij combineerde dat vanaf het begin met trainingen geven aan de jeugd van MNC Dordrecht (meisjes en jongens), de regionale waterpoloschool (voorheen WOC Hollandse Delta) en het RTC Dordrecht. Sinds dit seizoen assisteert hij Zeno Reuten als jeugdbondscoach bij Jong Oranje jongens onder de 15 jaar, de groep die hij komende zomer als hoofdcoach onder zijn hoede heeft op weg naar- en tijdens het EJK onder de 15 jaar in het Bulgaarse Burgos. 

Na de zomer zal Mitrovic zich meer gaan focussen op de A-selectie en Jong Oranje onder de 19 jaar. Hij combineert die werkzaamheden met zijn rol als trainer bij het RTC Dordrecht en MNC Dordrecht. 

 

André Cats, technisch directeur van de KNZB: “Met de aanstelling van Branko Mitrovic is het begeleidingsteam van de nationale mannenploeg compleet en hebben we tevens een hoofdcoach voor de Jong Oranje onder de 19 ploeg gevonden. Harry en Branko zullen ook nauw betrokken zijn bij de Waterpolo Academie in Eindhoven, die na de zomer wordt gerund door Arjan Vos.” 

 

Interlands in Dordrecht en Veenendaal

In het zomerprogramma van de waterpolomannen staan overigens ook twee interlands tegen Roemenië op Nederlandse bodem op de rol. Woensdag 19 juni speelt Oranje om 20.00 uur in de Sportboulevard te Dordrecht en donderdag 20 juni is om 20.00 uur het Valleibad in Veenendaal het strijdtoneel. Twee bijzondere locaties voor de ‘nieuwe’ staf van Oranje, want Branko Mitrovic woont sinds 2007 in Dordrecht en is daar sindsdien actief als speler en trainer. En Harry van der Meer is sinds zijn terugkeer vanuit Italië – in 2017 – woonachtig in Veenendaal. Ook speelde de bondscoach zelf jarenlang voor het plaatselijke VZC.

Kaarten voor beide interlands zijn op de avond zelf bij de organiserende clubs te koop aan de deur van het zwembad. 

Beeld:
Branko Mitrovic, geheel links, met Jong Oranje o.15.
1,744

Reacties

Lees ook

26 mei 2020
Lars Gottemaker heeft een punt gezet achter zijn interlandloopbaan. De 32-jarige speler van Het Ravijn kan het drukke pr…
2,366
12 maart 2020
Het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) voor waterpolomannen in Rotterdam en drie World League-wedstrijden van de wate…