EKT: Oranjemannen verslaan Israël

Oranje Heren
EKT: Oranjemannen verslaan Israël

De Nederlandse waterpolomannen zijn het EK kwalificatietoernooi in het Israëlische Netanya gestart met een overwinning. Tegen het thuisland werd het 4-10.

 

Heel overtuigend was het niet wat de ploeg van vervangend bondscoach Branko Mitrovic (Harry van der Meer zit thuis in quarantaine) liet zien. Oranje kwam stroef op gang en had ruim vijf minuten nodig om voor het eerst te scoren. Na de 2-2 liep de ploeg in de tweede en derde periode gestaag uit tot 2-8. Dat kwam met name omdat het de Oranjemannen lukte om de Israëliërs ver van keeper Jelto Spijker te houden. Aanvallend speelde Oranje laks, maar door het gebrek aan Israëlische stootkracht kon Nederland zich dat permitteren. Bij wat meer scherpte in de eigen aanval had de uitslag een stuk groter kunnen zijn. Nu kon het gebeuren dat de Israëlische goalie Yahav Fire de uitblinker van de wedstrijd werd.

 

Kas te Riele bekroonde z’n debuut met een doelpunt. Pascal Janssen werd topscorer met drie goals.

 

Met de zege leidt Nederland in poule D. Turkije en Oekraïne speelden eerder op de dag gelijk (7-7). Zaterdag speelt Oranje om 15:30 uur Nederlandse tijd tegen Turkije. Bij winst stelt de Nederlandse ploeg deelname aan het EK veilig.

 

EK Kwalificatie  

 

Vrijdag 18 februari

 

Israël – Nederland: 4-10

Periodestanden: 2-2, 0-4, 0-2, 2-2

Doelpunten Nederland: Pascal Janssen 3, Guus van Yperen 2, Jorn Winkelhorst 2, Kas te Riele 1, Jorn Muller 1, Jesse Koopman.

 

Turkije – Oekraïne: 7-7 (1-1, 2-1, 1-1, 3-4).

 

Het programma in Netanya (Nederlandse tijd)

 

Zaterdag 19 februari

15:30 uur Turkije – Nederland

17.30 uur Israël – Oekraïne

 

Zondag 20 februari

08:00 Oekraïne – Nederland

09:30 uur Israël – Turkije

 

De beste twee landen kwalificeren zich voor het EK, van 27 augustus tot en met 10 september 2022 in Split (Kroatië). Italië, Spanje, Kroatië, Servië, Hongarije, Montenegro, Rusland en Griekenland – de top-8 van het vorige EK in Boedapest – zijn al rechtstreeks geplaatst voor Split. Het Nederlands mannenteam eindigde in Boedapest als vijftiende.

 

De Nederlandse vrouwen (vierde op het EK in Boedapest) zijn al gekwalificeerd voor het volgende EK.

Beeld:
Pascal Janssen werd topscorer met drie doelpunten (Orange Pictures)
LEES MEER OVER
1,896

Lees ook

Waterpoloër Lars ten Broek heeft zijn contract bij de Hongaarse topclub OSC Boedapest met één seizoen verlengd.De Edenaa…
1,251
De Nederlandse waterpolomannen hebben het Europees kampioenschap in Kroatië afgesloten met een 16-10 overwinning op Duit…
1,666