Flemming Kastrop naar Primorac Kotor

Oranje Heren
Flemming Kastrop naar Primorac Kotor

Flemming Kastrop verlaat UZSC voor de Montenegrijnse competitie. De 21-jarige midachter gaat naar VK Primorac Kotor.

Kastrop, die op een steenworp afstand van zwembad De Krommerijn opgroeide en z’n waterpolocarrière op z’n tiende bij UZSC begon, speelde zich in mei in de kijker toen hij met Oranje een toernooi speelde in Herceg Novi. “De coach van Kotor zat op de tribune en toonde zijn interesse. Hun midachter was vertrokken. Toen is het balletje snel gaan rollen."

"Ik had sinds mijn verblijf op de waterpoloacademie al de droom om een keer voor een buitenlandse club te spelen. Afgelopen zomer heb ik mijn bachelor economie aan de Universiteit Utrecht afgerond, dus dit is het perfecte moment,” vertelt Kastrop die zich deze week vestigde aan de Adriatische Zee.

Met Kotor komt Kastrop uit in vier competities. Behalve de relatief kleine Montenegrijnse competities voor het landskampioenschap en de beker zijn dat de Adriatische Liga (met ploegen uit Kroatië, Montenegro, Servië en Slovenië) en de Champions League. In de voorronde speelt Kotor tegen AN Brescia, VK Radnicki, ASC Duisburg en Noisy-le-Sec en hoopt Kastrop zich de kwalificeren voor de groepsfase.

“Ik hoop er veel te leren. Natuurlijk van de rijke waterpolohistorie van Kotor, maar ook van de caoch Zoran Maslovar en de oudere spelers.” Daar zitten een paar behoorlijke sterren tussen. Kastrop ligt vanaf nu dagelijks in het water met spelers als Drasko Brugeljan, Marko Gopcevic en Nemanja Vico.

Beeld:
Flemming Kastrop op het EKT (foto: Robert van Rossum)
1,700

Lees ook

Waterpoloër Lars ten Broek heeft zijn contract bij de Hongaarse topclub OSC Boedapest met één seizoen verlengd.De Edenaa…
1,214
De Nederlandse waterpolomannen hebben het Europees kampioenschap in Kroatië afgesloten met een 16-10 overwinning op Duit…
1,616