Frankrijk iets te sterk voor Oranje

Oranje Heren
01 juli 2022
Frankrijk iets te sterk voor Oranje

De Nederlandse waterpolomannen hebben vrijdagavond met 9-11 verloren van Frankrijk. De officiële interland in Veenendaal, uitstekend georganiseerd door de plaatselijke VZC, was het slotstuk van een oefenstage van bijna twee weken die beide landen afwerkten in achtereenvolgens Parijs en Zeist.

Het was in een vol Valleibad duidelijk dat Nederland en Frankrijk elkaar de afgelopen periode goed hadden leren kennen. Hoewel Frankrijk internationaal momenteel iets hoger wordt ingeschaald – de ploeg is in voorbereiding op de Final 8 van de FINA World League deze maand – hield Oranje lange tijd gelijke tred.

Na een 3-3 tussenstand na een periode was het bij de rust 5-5. In de derde periode leek Frankrijk wat afstand te nemen, maar de equipe van de Veenendaalse bondscoach Harry van der Meer klampte weer aan en had tot diep in het vierde kwart nog uitzicht op minimaal een gelijkspel.

Zo ver liet Frankrijk het niet komen, maar Oranje toonde aan goed op koers te liggen op weg naar het Europees Kampioenschap dat eind augustus in Split begint.

Karakteristieken
Vrijdag 1 juli, oefeninterland Veenendaal

Nederland – Frankrijk 9-11
Periodestanden: 3-3, 2-2, 1-3, 3-3
Doelpunten Nederland: Tom de Weerd 2, Kas te Riele 2, Kjeld Veenhuis, Tim De Mey, Jorn Muller, Pascal Janssen en Bilal Gbadamassi.

Beeld:
Foto: Richard Schoonderwoert (TeamNL)
LEES MEER OVER
1,451

Lees ook

25 mei 2023
Lars ten Broek speelt vanaf komend seizoen voor OSC Boedapest, de nummer 2 van Hongarije. De 19-jarige topscorer van Pol…
1,436
23 mei 2023
De Oranjemannen spelen en trainen deze week in Herceg Novi met het nationale team van Montenegro en China. Dinsdag speel…
1,869