Geen OKT voor Van der Horst

Oranje Heren
Geen OKT voor Van der Horst

Bondscoach Harry van der Meer kan tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) definitief geen beroep doen op Ruud van der Horst. De aanvoerder van Oranje en Polar Bears kampt al het hele seizoen met een hardnekkige heupblessure en miste daardoor ook het EK in januari. Afgelopen week reisde Van der Horst nog wel mee naar Kroatië voor de World League-wedstrijd tegen de nummer 4 van het EK. Maar de test die hij een dag eerder deed, pakte zo negatief uit dat in overleg met de medische staf werd besloten hem niet in te zetten in het officiële duel. En daarmee ging er ook gelijk een streep door het OKT.

“Ik heb er alles aan gedaan om op tijd fit te raken voor het OKT. Oefeningen, heel veel fysiotherapie, extra krachttraining en injecties, maar die heup van mij is gewoon kapot. In ieder geval niet meer geschikt voor topsport op het hoogste niveau”, aldus de 28-jarige Van der Horst, die wel even een traantje moest laten na het onvermijdelijke besluit. “Het was misschien hopen tegen beter weten in, maar tijdens mijn revalidatie is ‘Tokio’ altijd een stip aan de horizon geweest om het vol te houden. Theoretisch kan het natuurlijk nog steeds, want – hoe loodzwaar het OKT ook is – uiteraard hoop ik van harte dat ‘we’ ons kwalificeren in Rotterdam. Maar zoals ik me nu voel, is het niet meer realistisch dat ik dan in de zomer alsnog aan kan haken.” 

Van der Horst, opgegroeid bij DZT’62 in Deurne en op jonge leeftijd overgestapt naar Polar Bears in Ede, stopte al eerder bij Oranje. Na het (net) missen van de Olympische Spelen van Rio in 2016 besloot hij voorrang te geven aan zijn maatschappelijke carrière. Hij kreeg spijt en keerde begin 2018 terug in de nationale ploeg. Dit keer lijkt het afscheid wel definitief. Van der Horst: “Eerst maar eens deze klap verwerken. Het is nog maar de vraag of ik überhaupt nog op Eredivisie-niveau kan terugkeren. Dus Oranje heb ik voorlopig maar helemaal uit mijn hoofd gezet.” 


In de zomer van 2019 verscheen onderstaand interview met Ruud van der Horst op de website van beenMC, een van de hoofdsponsors van het Nederlands team:

https://beenmc.com/sponsoring-waterpolo/wat-je-als-consultant-kunt-leren-van-top-waterpoloer-ruud-van-der-horst/

 

 

Beeld:
Ruud van der Horst als midachter in actie op het EK 2018 in Barcelona. (Foto: Beeldboot/Gertjan Kooij)
3,505

Lees ook

Waterpoloër Lars ten Broek heeft zijn contract bij de Hongaarse topclub OSC Boedapest met één seizoen verlengd.De Edenaa…
1,248
De Nederlandse waterpolomannen hebben het Europees kampioenschap in Kroatië afgesloten met een 16-10 overwinning op Duit…
1,664