Griekenland te sterk voor Oranje

Oranje Heren
Milos Filipovic, twee keer raak.
13 november 2018
Griekenland te sterk voor Oranje

De Nederlandse waterpolomannen hebben hun tweede wedstrijd in de FINA World League verloren. Na de 15-5 thuiszege op Oekraïne was dinsdagavond Griekenland in Athene met 14-9 te sterk voor het keurkorps van Robin van Galen.

 

De start van Oranje was dramatisch. In het met amper 100 toeschouwers slecht gevulde zwembad van Olympiakos Pireaus had doelman Eelco Wagenaar na iets meer dan drie minuten spelen al vier keer de bal uit het net gehaald. Daarna kreeg Nederland meer vat op de Griekse counters en schoten uit de tweede lijn, al duurde het wel tot in de tweede periode alvorens de eerste Oranje-treffer op het scorebord verscheen. Guus van Yperen wist doelman Konstantinos vanaf de vleugel te verschalken.
 

In de tweede en derde periode kon Oranje de Grieken veel beter partij te geven, al kwam de veilige marge voor de gastheren niet in gevaar. Pas in het afsluitende speldeel wist Nederland dichterbij te komen. Met inmiddels Milan de Koff onder de lat, scoorde Oranje drie keer op rij (Nispeling, Gottemaker en Veenhuis). Bij 12-9 leek er zelfs nog iets meer in te zitten, maar de geslepen Grieken lieten zich in de slotfase niet meer verrassen.
 

Bondscoach Robin van Galen had na afloop gemengde gevoelens. “Bij 4-0 was ik even bang voor een afstraffing, maar gelukkig wisten we onszelf daarna te herpakken. Niettemin merk je aan alles dat Griekenland op een hoger niveau speelt. Geen schande, want de Grieken horen simpelweg tot de wereldtop. We komen overal net iets tekort en missen ook wat hardheid in de duels. Ik ben wel tevreden over de manier waarop we in overtal en ondertal hebben gespeeld. We hebben 4 van de 6 man meer-situaties gescoord en 4 van de 7 man minders overleefd.”

Griekenland had eerder met 5-7 van Spanje gewonnen en gaat nu met de maximale score van 6 punten uit 2 wedstrijden aan de leiding in de poule. Nederland en Spanje, dat met 3-11 won van Oekraïne, delen de tweede plaats met 3 punten en spelen dinsdag 11 december in Alphen aan den Rijn tegen elkaar.  

 

De kaartverkoop voor dit duel is inmiddels gestart via www.knzb.nl/tickets. Via de ticketshop van de KNZB zijn er ook al kaarten te koop voor de thuiswedstrijd van waterpolomannen tegen Griekenland, dinsdag 19 februari in Amerena te Amersfoort, en voor het duel van de Nederlandse waterpolodames tegen Hongarije, zaterdag 12 januari in het Hofbad te Den Haag.

FINA World League
Dinsdag 13 november 2018

Griekenland – Nederland 14-9
Periodestanden: 4-0, 4-3, 4-3, 2-3
Doelpunten Nederland: Milos Filipovic 2, Guus van Yperen, Jesse Nispeling, Lars Gottemaker, Jorn Muller, Pascal Janssen, Kjeld Veenhuis en Jesse Koopman.

 

Klik hier om het liveblog terug te lezen.

Beeld:
Milos Filipovic, twee keer raak. (Foto Beeldboot / Gertjan Kooij)
1,242

Reacties

Lees ook

30 september 2020
Vandaag, 1 oktober, is het precies twintig jaar geleden dat Hongarije olympisch goud won in Sydney. Het waren de laatste…
21 augustus 2020
Waterpoloër Jorn Winkelhorst ziet toch af van zijn plan om een Duits paspoort aan te vragen. De 28-jarige midvoor kondig…
2,259