Guus van IJperen naar CN Sabadell

Oranje Heren
Guus van IJperen naar CN Sabadell

Guus van IJperen staat voor zijn tweede Spaanse avontuur. Over twee weken meldt hij zich bij topclub CN Sabadell. “Supergaaf om in de groepsfase van de Champions League te spelen. Daarvoor zet ik graag mijn studie op een lager pitje.”

De 28-jarige allrounder speelde al eerder in Barcelona. Van 2016 tot 2019 was CN Barcelona zijn werkgever. Met het landskampioenschap met GZC Donk op zak strijkt hij nu weer neer aan de Middelandse Zee. CN Sabadell, waar Sabrina van der Sloot bij de damestak vorig seizoen nagenoeg alle hoofdprijzen won, speelt ook met de heren mee om de prijzen. Vorig seizoen werd de reguliere competitie afgesloten op de eerste plek, maar moest de titel gelaten worden aan CN Atletic Barceloneta. De goede eindrangschikking gaf wel recht op deelname aan de groepsfase van de Champions League.

“Dat gaf voor mij de doorslag”, zegt de speler die z’n waterpolocarrière begon bij De Kempvis. “Ik heb het enorm naar m'n zin gehad bij GZC Donk en ik vond het ook moeilijk om de C-jongens los te laten die ik vier jaar training heb gegeven. Maar door deze stap kan ik me weer meten met de allerbeste spelers. Daar doe je het toch voor.” Van IJperen, die vanaf 2019 naast het fulltime programma in Zeist een hbo-opleiding Logistiek volgde, zet de studie een jaartje stil. “M’n laatste jaar is niet vanuit het buitenland te volgen. Dat rond ik later wel af. Nu eerst weer de volledige focus op waterpolo in een topcompetitie. Ik heb er erg veel zin in!”

Momenteel traint Van IJperen nog met de Oranjemannen in Zeist waar het zomertraject wordt afgerond met een stage met China. Op dinsdag 8 augustus (20 uur, Dordrecht) en zaterdag 11 augustus (18 uur, Ede) spelen zij officiële interlands.

Beeld:
Guus van IJperen op het EKT in Amersfoort (foto: Richard Schoonderwoert / NOC*NSF)
1,663

Lees ook

Waterpoloër Lars ten Broek heeft zijn contract bij de Hongaarse topclub OSC Boedapest met één seizoen verlengd.De Edenaa…
1,248
De Nederlandse waterpolomannen hebben het Europees kampioenschap in Kroatië afgesloten met een 16-10 overwinning op Duit…
1,664