Hofbad uitverkocht voor Nederland-Servië

Oranje Heren
31 oktober 2019
Hofbad uitverkocht voor Nederland-Servië

Bondscoach Harry van der Meer heeft vijftien spelers opgeroepen voor de World League-wedstrijd van de Nederlandse waterpolomannen tegen Servië, dinsdag 12 november in Den Haag. Het Hofbad is inmiddels uitverkocht voor de kraker tegen de Olympisch kampioen. 

De Oranje-equipe voor Den Haag bestaat uit de volgende spelers: Eelco Wagenaar (Polar Bears, keeper), Jesse Nispeling (Enfants de Neptune Tourcoing, Frankrijk), Jorn Muller (Douai, Frankrijk), Pascal Janssen (UZSC), Bilal Gbadamassi (Partizan Belgrado, Servië), Thomas Lucas (ZV De Zaan), Sam van den Burg (CN Barcelona, Spanje), Kjeld Veenhuis (Widex GZC Donk), Lars Gottemaker (Het Ravijn), Guus van IJperen (Widex GZC Donk), Jesse Koopman (Enfants de Neptune Tourcoing, Frankrijk), Milos Filipovic (SVH), Guus Wolswinkel (CN Catalunya, Spanje), Mika Smelt (VK Stari Grad, Servië) en Milan de Koff (SVH, keeper).

Van der Meer liet enkele ervaren krachten buiten het team en doet ook voor het eerst een beroep op Mika Smelt, die dit seizoen – net als Bilal Gbadamassi - actief is in de Servische competitie. “Mika is een tijdje uit beeld geweest bij Oranje, maar ik heb hem nu weer toegevoegd aan de selectie. Of hij in de line-up staat weet ik nog niet, maar hij kan in ieder geval een paar dagen met ons meetrainen in Den Haag om weer te wennen aan de ploeg en de tactiek. Daarnaast wil ik ruimte creëren om een paar spelers uit te testen op andere posities”, motiveert de bondscoach zijn keuze om bijvoorbeeld Robin Lindhout dit keer niet op te roepen. Ook voor Ruud van der Horst en Jorn Winkelhorst – allebei terugkomend van een hardnekkige blessure - komt het duel tegen Servië nog te vroeg. 

Van der Meer: “Op weg naar het EK in januari en het Olympisch Kwalificatie Toernooi in maart zijn de ontwikkeling van ons spel en spelers onder weerstand testen voor mij momenteel belangrijker dan resultaat. Maar uiteraard gaan we er vol tegenaan tegen Servië en willen we de Nederlandse supporters in Den Haag een mooie wedstrijd voorschotelen.” 

Servië hoort bij de sterkste waterpololanden ter wereld en eiste het afgelopen decennium de ene na het andere hoofdprijs voor zich op. Zo werd Servië in 2016 Olympisch kampioen, in 2017 wereldkampioen en in 2018 Europees kampioen. Nadat de ploeg in juni 2019 ook de FINA World League won en daarmee een ticket voor de Spelen van Tokio verdiende, gunde de Servische coach Savic een aantal van zijn ervaren topspelers een zomer rust. 

Door deze beslissing greep Servië bij het laatste WK in Gwangju naast de medailles. Maar de verwachting is dat Savic met het oog op het komende EK en – vooral de Olympische Spelen – in Den Haag weer al zijn toppers zal opstellen. Immers, titelprolongatie in Tokio is voor Servië het grote doel voor dit seizoen.

De organisatie van de World League-wedstrijd in het Hofbad is in handen van de KNZB in samenwerking met de Gemeente Den Haag, Den Haag Topsport en Waterpolo Den Haag. Er zijn geen kaarten meer beschikbaar voor het duel dat om 20.00 uur begint.

(Bron: persbericht KNZB)

Beeld:
Mika Smelt, op deze foto van 2016 actief voor Jong Oranje, is voor het eerst opgeroepen voor het A-team. (Foto Beeldboot/Gertjan Kooij)
2,387

Reacties

Lees ook

14 maart 2021
Richard Schoonderwoert interviewde Ivo Trumbic in de zomer van 2010 voor ManMeer! naar aanleiding van het EK in Zagreb.…
13 maart 2021
Ivo Trumbic is vrijdag op 85-jarige leeftijd overleden. Trumbic is een van de grootste Kroatische waterpolospelers en he…
3,050