Janssen steviger aan kop na overwinning op oud-ploeggenoot Hoepelman

Oranje Heren
Janssen steviger aan kop na overwinning op oud-ploeggenoot Hoepelman

In Frankrijk stond zaterdag de topper op het programma tussen Pascal Janssen (foto boven) en Benjamin Hoepelman. Het was een duel tussen koploper Strasbourg en nummer 2 Marseille. En natuurlijk een treffen tussen twee oud-UZSC-ers. Strasbourg won (9-8), waardoor de ploeg van Janssen nu vijf punten los staat op de eerste plek. 

In Duitsland blijven Jorn Winkelhorst en Luuk Gielen met hun werkgevers de dienst uitmaken. Waspo won - met drie doelpunten van Winkelhorst - opvallend makkelijk van nummer 3 Duisburg (3-17). Spandau had geen kind aan Esslingen: 22-1. 

Robin Lindhout boekte met Ortigia een knappe overwinning op Posillipo (9-11) en klom daarmee naar de vierde plek. Thomas Lucas moest met Nuoto Catania z’n meerdere erkennen in nummer 3 Brescia en blijft steken op de tiende plaats. 

In Spanje speelden Kjeld Veenhuis en Sam van den Burg tegen elkaar. Ze vonden allebei één keer het net. Door een sterke laatste periode trok Veenhuis met Sant Andreu de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe. De topper van het weekend in Spanje ging tussen koploper Barceloneta en nummer 3 Sabadell, de ploeg van Jorn Muller. Barceloneta blijft onaangetast en versloeg Muller met dubbele cijfers: 10-5. Sjoerd Kraaijenhof had het met CN Molins de Rei zwaar tegen nummer 2 CN Terrassa en verloor met 18-3. Guus van Yperen won wel. Met CN Barcelona was hij met 5-15 te sterk voor CN Catalunya. 

In Amerika leed Lizette Rozeboom dit weekend haar eerste nederlaag van het seizoen met UCLA. Tegen USC, de ploeg van Maud Megens, werd het zondag 6-4. ’s Ochtends won zij nog wel van Maud Koopman en Bente Rogge (ASU). De Nederlandse dames waren in deze wedstrijd gezamenlijk goed voor zes doelpunten.    

LEES MEER OVER

Lees ook

Waterpoloër Lars ten Broek heeft zijn contract bij de Hongaarse topclub OSC Boedapest met één seizoen verlengd.De Edenaa…
1,248
De Nederlandse waterpolomannen hebben het Europees kampioenschap in Kroatië afgesloten met een 16-10 overwinning op Duit…
1,664