Jeroen Rouwenhorst staat voor Servisch avontuur

Oranje Heren
28 juli 2022
Jeroen Rouwenhorst staat voor Servisch avontuur

Jeroen Rouwenhorst vertrekt na de zomer naar Servië. VK Valis Valjevo legde de 22-jarige midvoor vast voor komend seizoen.

Valjevo is een middelgrote stad in centraal Servië. Rouwenhorst moest het ook even opzoeken toen de lokale waterpoloclub contact met hem opnam. “Ik had zeker interesse om een stap te zetten naar het buitenland. Nadat ik wat wedstrijdbeelden van mezelf had opgestuurd, deden ze me een voorstel. Omdat Valjevo nog onbekend terrein voor me was, wilde ik er wel eerst sfeer komen proeven. Onlangs ging ik er drie dagen op bezoek en sprak ik met de coach. Hij heeft een goed plan en ik denk daar goed in te passen. Ook niet onbelangrijk: Valjevo is nog best een bruisende stad en iedereen spreekt behoorlijk goed Engels. Het geheel gaf me het goede gevoel ervoor te gaan.”

Rouwenhorst begon met waterpolo bij NDD Doetinchem. Op vijftienjarige leeftijd maakte hij de overstap naar Schuurman BZC en de laatste twee jaar speelde hij voor UZSC. Hij hoopt in Servië vooral een betere midvoor te worden. “Het is echt een keuze voor m’n ontwikkeling. De Servische competitie is mooi en sterk waarin de opleiding erg belangrijk is. Het is fysiek en ook technisch. Dat past wel bij me.”

De boomlange midvoor komt er straks in actie op vier fronten. “Behalve in de nationale competitie en de beker spelen we ook in de Adriatische Liga en nemen we deel aan de LEN Euro Cup. Maar eerst natuurlijk hopelijk het EK.” Momenteel breidt Rouwenhorst zich met een achttienkoppige groep Oranjemannnen op Kreta voor op het EK dat van 27 augustus tot en met 10 september plaatsvindt in Split. 

Beeld:
Jeroen Rouwenhorst op Kreta
LEES MEER OVER
2,035

Lees ook

18 augustus 2022
Op de tweede dag van de BENU Cup hebben de Nederlandse waterpolomannen Frankrijk verslagen. Na een mooie comeback werd h…
17 augustus 2022
Woensdag startten de Nederlandse waterpolomannen de BENU Cup met een nipte nederlaag tegen Japan. In het Alfred Hajos st…
1,245