Jorn Winkelhorst stopt bij Oranje

Oranje Heren
Jorn Winkelhorst stopt bij Oranje

Jorn Winkelhorst komt niet meer uit voor Oranje. De 31-jarige midvoor begint aan een nieuwe baan en mist het plezier om alles aan de kant te zetten voor het Nederlands team.

Na 4 EK's en een kleine 300 interlands is het mooi geweest voor Winkelhorst. "Het liefst had ik afscheid genomen na een groot toernooi, maar ik merk dat het me teveel energie kost om nog een fulltime programma te volgen tot het EK in januari. Ik ben druk met m'n gezin en heb de kans gekregen om in september aan een baan te beginnen. Een mooie stap in mijn maatschappelijke carrière, maar ik kan dat niet combineren met het volle programma in Zeist. Dan moet je keuzes maken. Als dan de absolute wil ontbreekt, valt het waterpolo voor mij af." 

Na alle selecties van Jong Oranje doorlopen te hebben, debuteerde Winkelhorst in 2013 tegen Slowakije onder toenmalig bondscoach Robin van Galen bij het 'grote' Oranje. De geborenen Hengeloër maakte de opmars van het Nederlands team mee dat zich in de loop der jaren terug nestelde in de subtop van Europa. Als midvoor groeide hij uit tot een bepalende speler. "Ik heb prachtige dingen meegemaakt met en dankzij het waterpolo. De EK's waren prachtig en op clubniveau ben ik vooral trots het feit dat we met Waspo Hannover drie keer de Final 8 hebben gehaald."

Bondscoach Harry van der Meer betreurt, maar respecteert het besluit van Winkelhorst. "Jorn heeft veel betekend voor het Nederlandse waterpolo. Daar ben ik hem heel dankbaar voor. Ik begrijp heel goed dat iemand na al die jaren kiest voor z'n maatschappelijke carrière. Als dat niet te combineren is met ons programma, is dat spijtig, maar het is geen optie om parttime mee te doen. Ik wens Jorn alle goeds in zijn verdere carrière. Op een gepast moment zetten we hem zeker nog een keer in het zonnetje."

Beeld:
Jorn Winkelhorst (foto: Kees-Jan van Overbeeke/KNZB)
2,601

Lees ook

Waterpoloër Lars ten Broek heeft zijn contract bij de Hongaarse topclub OSC Boedapest met één seizoen verlengd.De Edenaa…
1,248
De Nederlandse waterpolomannen hebben het Europees kampioenschap in Kroatië afgesloten met een 16-10 overwinning op Duit…
1,664