Jorn Winkelhorst wint uitgestelde Duitse bekerfinale

Oranje Heren
17 oktober 2021
Jorn Winkelhorst wint uitgestelde Duitse bekerfinale

Jorn Winkelhorst heeft zondag met Waspo Hannover de Duitse beker gewonnen. In de finale werd Spandau Berlin met 18-14 verslagen.

 

Door corona was het bekersluitstuk bij onze Oosterburen enige tijd uitgesteld. Feitelijk was het daarmee de bekerfinale van vorig seizoen. Toen won Winkelhorst met Waspo al de Supercup en de landstitel. Met de beker is zijn ‘triple’ dus compleet.   

 

De halve finale op zaterdag won Waspo met 8-11 van ASC Duisburg. Een dag later wachtte zoals verwacht Spandau Berlin. Beide ploegen verdelen al jaren de prijzen in Duitsland. Na het doelpuntrijke duel kon de ploeg uit Hannover z’n zesde beker uit de historie omhoog houden.

 

“Het was best weer even wennen”, zegt de midvoor van Oranje. “Het was onze eerste wedstrijd op hoog niveau sinds de Final Eight in de Champions League begin juni. Het was daarom flink schakelen, helemaal omdat bij Spandau alle drie de midachters zijn vertrokken (waaronder Luuk Gielen, red.). Het was dus zoeken hoe je tegen hun moet spelen, maar dat ging best lekker!”

Beeld:
Foto: Facebook Waspo 98 Hannover
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

23 november 2021
Luuk Gielen maakt weer deel uit van de Nederlandse waterpoloselectie. De 30-jarige schutter had zich in 2019 tot Duitser…
1,646
18 november 2021
In de aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijden in februari, was een deel van de Nederlandse mannenselectie deze week a…
1,610