Kansloos verlies voor Oranje

Oranje Heren
23 maart 2018
Kansloos verlies voor Oranje

De Nederlandse waterpolomannen hebben ook hun vierde en laatste World League-wedstrijd van dit seizoen verloren. Vice-wereldkampioen Hongarije was in Debrecen met 13-1 (2-0, 2-0, 5-0, 4-1) veel te sterk voor Oranje.

De ploeg van Robin van Galen kon de eerste twee periodes goed meekomen met Hongarije. Verdedigend stak het prima in elkaar bij Nederland, maar dat gold aan de andere kant ook voor Hongarije. Waar de wederom sterk keepende Eelco Wagenaar halverwege 'slechts' vier keer had hoeven vissen, daar hield zijn bekende Hongaarse collega Viktor Nagy zijn doel zelfs helemaal schoon.

Nederland miste de eerste helft van het duel vijf keer een man meer (totale score 1 uit 9) en ging daarna steeds meer tegen zichzelf spelen. Na de rust kwam Hongarije meer en meer op stoom en werd elk foutje van Oranje keihard afgestraft. Pas begin vierde part wist Nederland, waar Milan de Koff inmiddels onder de lat lag, voor het eerst te scoren via Robin Lindhout (zie foto). 

Hongarije gaat nu samen met Spanje uitmaken wie zich rechtstreeks voor de Super Final van de World League gaat plaatsen. Nederland kan zich gaan richten op het EK, komende zomer in Barcelona. Robin van Galen: "Ik blijf zeggen dat we dit soort wedstrijden nodig hebben om straks op de belangrijke toernooien - zoals een EK - goed voor de dag te komen. Hoewel een 13-1 nederlaag uiteindelijk wel als een afstraffing voelt, vind ik dat we de eerste helft van de wedstrijd wel degelijk een behoorlijk niveau haalden. Alleen zakten we daarna ver weg en toonde Hongarije waarom ze afgelopen zomer de nummer 2 op het WK werden. We moeten ook eerlijk zijn: die ploeg was vandaag gewoon veel te goed voor ons." 

Beeld:

Lees ook

25 mei 2023
Lars ten Broek speelt vanaf komend seizoen voor OSC Boedapest, de nummer 2 van Hongarije. De 19-jarige topscorer van Pol…
1,508
23 mei 2023
De Oranjemannen spelen en trainen deze week in Herceg Novi met het nationale team van Montenegro en China. Dinsdag speel…
1,900