Luuk Gielen kiest voor Duitsland

Oranje Heren
Luuk Gielen in actie voor Spandau Berlin
26 mei 2019
Luuk Gielen kiest voor Duitsland

Luuk Gielen, oud-speler van UZSC en Partizan Belgrado, heeft zich laten naturaliseren tot Duitser. Hij hoopt zo zijn ultieme droom – meedoen aan de Olympische Spelen – te kunnen verwezenlijken. “Het is en blijft een gok, maar ik denk dat ik met Duitsland net iets meer kans heb om de Olympische Spelen te halen dan met Nederland.”

Na een meningsverschil tussen Gielen en toenmalig bondscoach Robin van Galen werd de midachter vanaf 2016 niet meer opgeroepen voor Oranje. Inmiddels speelt hij drie jaar voor Spandau Berlin. Hierdoor kon hij een versnelde naturalisatieprocedure doorlopen. Al eerder zette de huidige bondscoach Harry van der Meer de deur weer open voor de 28-jarige Gielen, maar hij koos alsnog voor ‘die Mannschaft’. 

In de ManMeer! die volgende maand verschijnt, staat een uitgebreid interview met Gielen over zijn keuze. Lid worden van hét lijfblad voor polodieren? Dat kan HIER.

Beeld:
Beeldboot / Gertjan Kooij
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

03 juni 2020
Het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) voor de waterpolomannen in Rotterdam wordt gehouden van 14 tot en met 21 febru…
26 mei 2020
Lars Gottemaker heeft een punt gezet achter zijn interlandloopbaan. De 32-jarige speler van Het Ravijn kan het drukke pr…
2,462