Moedig 1 juli de Oranjemannen aan in Veenendaal

Oranje Heren
Moedig 1 juli de Oranjemannen aan in Veenendaal

De Nederlandse waterpolomannen zijn hun voorbereiding op het EK inmiddels gestart. Op vrijdag 1 juli spelen zij om 19:30 uur een oefeninterland in Veenendaal tegen Frankrijk. Kaarten zij nu te koop.

De ploeg van bondscoach Harry van der Meer traint tot het EK (van 27 augustus tot en met 10 september in Split) dagelijks in Zeist. Ook staat er een aantal trainingsstages gepland. De eerste is met Frankrijk. De waterpolomannen gaan van 20 tot en met 23 juni op bezoek in Parijs waar zij in het nationale trainingscentrum INSEP vier dagen sparren met de Franse selectie. Het thuisland van de Olympische Spelen in 2024 komt daarna een aantal dagen naar Nederland. De stage wordt afgesloten met een wedstrijd op 1 juli om 19:30 uur in zwembad De Vallei in Veenendaal.

“Het is de start van een mooie zomercampagne die hopelijk eindigt in een succesvol EK”, zegt Van der Meer. “Frankrijk is een sterk land dat als gastland al geplaatst is voor de Olympische Spelen. Ook wij willen naar de Olympische Spelen. Daarvoor mikken we als eerste stap op een plek bij de eerste acht op het komende EK, want dat geeft recht op deelname aan het WK in 2023. Het is een ambitieus doel, want het is al meer dan twintig jaar geleden dat de Nederlandse mannen actief waren op een WK. Toch geloven we erin. We hebben een gretige groep en de loting op het EK had slechter gekund.”

Voor Van der Meer is spelen in Veenendaal extra bijzonder. Hij groeide op bij VZC en woont er - na jaren in Italië als professional gespeeld te hebben - ook weer. “Dat maakt het natuurlijk extra leuk. We zitten midden in de voorbereiding en werken naar ons topniveau toe, maar dan is het goed om ook wedstrijdritme op te doen. We hopen op 1 juli in een vol zwembad te spelen!”

Kaarten
Kaarten zijn voor 5,50 euro te koop via de webshop van organisator VZC Veenendaal.

Flyer nederland - frankrijk

Beeld:
Orange Picture
LEES MEER OVER
1,696

Lees ook

Waterpoloër Lars ten Broek heeft zijn contract bij de Hongaarse topclub OSC Boedapest met één seizoen verlengd.De Edenaa…
1,241
De Nederlandse waterpolomannen hebben het Europees kampioenschap in Kroatië afgesloten met een 16-10 overwinning op Duit…
1,648