Nederland mist teveel kansen tegen Frankrijk

Oranje Heren
Nederland mist teveel kansen tegen Frankrijk

Na Griekenland en Hongarije was ook Frankrijk in Budapest te sterk voor de Nederlandse waterpolomannen. Oranje verloor dinsdag het laatste duel in de strijd om de BENU Cup met 11-12 van de Franse ploeg. 

Volgens het Nederlandse kamp had men de nederlaag aan zichzelf te wijten. Oranje was grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar scoorde slechts 3 van de 13 overtalsituaties en miste bovendien drie van de vier strafworpen. De Fransen sprongen veel zorgvuldiger met de kansen om (o.a. man meer: 4 uit 8) en trokken in de vierde periode de zege naar zich toe.

Vrijdag krijgt de equipe van bondscoach Harry van der Meer alweer kans op revanche. Beide ploegen reizen woensdag vanuit Budapest door naar het Spaanse Bilbao, waar ze in het nabijgelegen Portugalete met Italië en Spanje deelnemen aan een vierlandentoernooi.

BENU Cup, Budapest


Dinsdag 2 juli                
Nederland – Frankrijk 11-12
Periodestanden: 0-3, 3-2, 5-2, 3-5
Doelpunten Nederland: Robin Lindhout 3, Guus van Yperen 2, Jesse Koopman 2, Sam van den Burg, Lars Gottemaker, Jesse Nispeling en Jorn Muller.  

Eerdere duels:

Maandag 1 juli
             
Hongarije – Nederland 13-8
Periodestanden: 3-2, 3-2, 5-2, 2-2
Doelpunten Nederland: Pascal Janssen 2, Kjeld Veenhuis 2, Jorn Muller, Bilal Gbadamassi, Thomas Lucas en Robin Lindhout.

Zondag 30 juni               
Griekenland – Nederland 11-7
Periodestanden: 3-0, 2-4, 1-1, 5-2
Doelpunten Nederland: Jesse Koopman 3, Thomas Lucas 2, Ruud van der Horst en Bilal Gbadamassi.

Programma toernooi Portugalete


Donderdag 4 juli       
18.30 uur Italië – Nederland

Vrijdag 5 juli

18.30 uur Nederland – Frankrijk 

Zaterdag 6 juli
11.30 uur Spanje – Nederland 

 

Beeld:
Robin Lindhout, topscorer bij Oranje met drie treffers. (Foto Beeldboot/Gertjan Kooij)
1,100

Lees ook

Waterpoloër Lars ten Broek heeft zijn contract bij de Hongaarse topclub OSC Boedapest met één seizoen verlengd.De Edenaa…
1,213
De Nederlandse waterpolomannen hebben het Europees kampioenschap in Kroatië afgesloten met een 16-10 overwinning op Duit…
1,612