Oranje kan niet stunten in Spanje

Oranje Heren
13 maart 2019
Oranje kan niet stunten in Spanje

De Nederlandse waterpolomannen hebben de poulefase van de FINA World League afgesloten met een nederlaag tegen Spanje. In Castellón de la Plana verloor Oranje dinsdagavond met 14-7 van de nummer 2 van het afgelopen EK.

Net als in de thuiswedstrijd in Alphen aan den Rijn begon het Nederlands team uitstekend. Met Milan de Koff als startende keeper, was de wedstrijd tot ver in de tweede periode in evenwicht (4-4). Dat Spanje vlak voor de rust nog twee keer wist te scoren was dan ook een tegenvaller voor de ploeg van Robin van Galen.

In het derde part toonden de Spanjaarden voor volgepakte tribunes in Castellón waarom ze momenteel tot de medaillekandidaten voor het komende WK worden gerekend. In enkele minuten tijd was de hoop op een stunt aan Nederlandse zijde, waar Eelco Wagenaar inmiddels onder de lat lag, vervlogen. Spanje liep uit van 6-4 naar 11-5 en kon de wedstrijd daarna rustig uitspelen.

Nederland was al uitgeschakeld voor het vervolg in de World League, de Europese finaleronde. Spanje heeft zich hiervoor als poulewinnaar geplaatst. Ook Griekenland, dat in Charkov met liefst 24-5 van Oekraïne won, blijft in de race.

FINA World League
Dinsdag 12 maart 2019
Spanje – Nederland 14-7
Periodestanden: 3-2, 3-2, 5-1, 3-2
Doelpunten Nederland: Thomas Lucas 2, Guus van Yperen 2, Jesse Nispeling, Bilal Gbadamassi en Milos Filipovic.
Man meer Spanje: 5 uit 7
Man meer Nederland: 3 uit 5

Beeld:
Guus van Yperen, twee treffers. (Foto Beeldboot/Gertjan Kooij)
1,222

Reacties

Lees ook

20 mei 2019
In Spanje bereikten Sam van den Burg en Guus van Yperen de finale om de landstitel. Ze schakelden met CN Barcelona in ee…
12 mei 2019
Zondag werden Ilse Koolhaas en Sabrina van der Sloot kampioen van Italië. In het buitenbad van Catania versloegen zij Ro…