Oranje oefent tegen China in Rotterdam en Katwijk

Oranje Heren
Oranje oefent tegen China in Rotterdam en Katwijk

De Nederlandse waterpolomannen doen in hun oefencampagne op weg naar het EK in Budapest ook Rotterdam en Katwijk aan. Oranje speelt woensdag 11 december om 20.30 uur een officiële interland tegen China in Zwemcentrum Rotterdam en een dag later, donderdag 12 december om 20.00 uur, in zwembad Aquamar in Katwijk aan Zee. 

“We willen ons voor het eerst sinds 20 jaar weer eens voor de Olympische Spelen plaatsen en richten ons vooral op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT), dat eind maart eveneens in Zwemcentrum Rotterdam wordt gespeeld. In de aanloop daar naartoe gaan we regelmatig trainen in Rotterdam, zodat de spelers alvast kunnen wennen aan het bad en de omstandigheden. De interland tegen China op woensdag 11 december is onze eerste officiele kennismaking met Zwemcentrum Rotterdam. En donderdag 12 december spelen we ook voor het eerst in Aquamar, het prachtige nieuwe bad in Katwijk. We hopen natuurlijk beide wedstrijden voor volle tribunes en in een lekkere Oranje-sfeer te kunnen spelen”, aldus bondscoach Harry van der Meer.

 

“Met de stage tegen China (beide landen trainen de hele week samen in Zeist, red.) starten we onze voorbereiding op het EK in Budapest. Daar willen we uiteraard zo goed mogelijk presteren maar vooral de basis leggen voor het OKT in maart.” 

Het EK in Budapest wordt gespeeld van 12 tot en met 26 januari. Het Nederlands team is ingedeeld in een poule met Roemenië, Rusland en Servië. 

De organisatie van het duel in Rotterdam is in handen van Sportbedrijf Rotterdam in samenwerking met de verenigingen SVH, Z&PC Rotterdam en ZPB H&L Productions. In Katwijk tekenen Z&PC Katwijk en zwembad Aquamar voor de organisatie. 

Tickets


Kaarten voor de interland tegen China in Rotterdam kosten slechts € 5,- en zijn te bestellen via:

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-waterpolo-interland-nederland-china-heren-81330590987

 

In Katwijk zijn de kaarten á € 5,- op de avond zelf te koop aan de deur van het zwembad (vanaf 18.30 uur). 

Beeld:
Het Nederlands team na de laatste World League-wedstrijd tegen Servie in Den Haag. (Foto Beeldboot/Gertjan Kooij)
LEES MEER OVER
3,214

Lees ook

Waterpoloër Lars ten Broek heeft zijn contract bij de Hongaarse topclub OSC Boedapest met één seizoen verlengd.De Edenaa…
1,214
De Nederlandse waterpolomannen hebben het Europees kampioenschap in Kroatië afgesloten met een 16-10 overwinning op Duit…
1,616