Oranje oefent tegen China in Rotterdam en Katwijk

Oranje Heren
21 november 2019
Oranje oefent tegen China in Rotterdam en Katwijk

De Nederlandse waterpolomannen doen in hun oefencampagne op weg naar het EK in Budapest ook Rotterdam en Katwijk aan. Oranje speelt woensdag 11 december om 20.30 uur een officiële interland tegen China in Zwemcentrum Rotterdam en een dag later, donderdag 12 december om 20.00 uur, in zwembad Aquamar in Katwijk aan Zee. 

“We willen ons voor het eerst sinds 20 jaar weer eens voor de Olympische Spelen plaatsen en richten ons vooral op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT), dat eind maart eveneens in Zwemcentrum Rotterdam wordt gespeeld. In de aanloop daar naartoe gaan we regelmatig trainen in Rotterdam, zodat de spelers alvast kunnen wennen aan het bad en de omstandigheden. De interland tegen China op woensdag 11 december is onze eerste officiele kennismaking met Zwemcentrum Rotterdam. En donderdag 12 december spelen we ook voor het eerst in Aquamar, het prachtige nieuwe bad in Katwijk. We hopen natuurlijk beide wedstrijden voor volle tribunes en in een lekkere Oranje-sfeer te kunnen spelen”, aldus bondscoach Harry van der Meer.

 

“Met de stage tegen China (beide landen trainen de hele week samen in Zeist, red.) starten we onze voorbereiding op het EK in Budapest. Daar willen we uiteraard zo goed mogelijk presteren maar vooral de basis leggen voor het OKT in maart.” 

Het EK in Budapest wordt gespeeld van 12 tot en met 26 januari. Het Nederlands team is ingedeeld in een poule met Roemenië, Rusland en Servië. 

De organisatie van het duel in Rotterdam is in handen van Sportbedrijf Rotterdam in samenwerking met de verenigingen SVH, Z&PC Rotterdam en ZPB H&L Productions. In Katwijk tekenen Z&PC Katwijk en zwembad Aquamar voor de organisatie. 

Tickets


Kaarten voor de interland tegen China in Rotterdam kosten slechts € 5,- en zijn te bestellen via:

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-waterpolo-interland-nederland-china-heren-81330590987

 

In Katwijk zijn de kaarten á € 5,- op de avond zelf te koop aan de deur van het zwembad (vanaf 18.30 uur). 

Beeld:
Het Nederlands team na de laatste World League-wedstrijd tegen Servie in Den Haag. (Foto Beeldboot/Gertjan Kooij)
LEES MEER OVER
3,190

Lees ook

01 april 2023
De Nederlandse waterpolomannen zijn voor het EKT ingedeeld in poule A met Litouwen, Polen en Portugal. Het toernooi vind…
31 maart 2023
Op 8 april 2023 wordt Rule the Pool georganiseerd, een waterpolomarathon waarbij de deelnemers acht uur lang waterpolo g…