Oranje onderuit tegen China

Oranje Heren
12 december 2019
Oranje onderuit tegen China

De Nederlandse waterpolomannen hebben hun eerste van de twee officieuze interlands tegen China verloren. Oranje ging woensdagavond in Zwemcentrum Rotterdam met 9-10 onderuit. China scoorde in de slotseconde de winnende treffer uit een man meer. 
 

Als start van de voorbereiding op het EK Budapest traint de nationale selectie van Harry van der Meer deze week met China in Zeist en zijn er ook twee officiële interlands gepland. In een vol Zwemcentrum Rotterdam – hét bad waar eind maart het Olympisch Kwalificatie Toernooi wordt gehouden – bleef Nederland nog ver verwijderd van de vereiste EK-vorm. Oranje speelde slordig en kwam pas in de derde periode op voorsprong (6-4). Nederland verzuimde echter om door te drukken en bleef kansen missen, ook bij een 8-6 stand in de vierde periode. Uiteindelijk kreeg Oranje daarvoor de rekening betaald.

Bondscoach Van der Meer was uiteraard ontevreden over het spel van zijn team, maar tilde ook weer niet al te zwaar aan de nederlaag. “We zijn pas sinds maandag bij elkaar en de jongens moeten ook weer even wennen aan de tactieken die we met Oranje spelen. Onze focus is gericht op het EK. Terwijl de Chinezen lagen te rusten, hebben wij eerder op de dag nog een zware krachttraining gedaan en de nodige kilometers gezwommen. We begonnen daardoor niet fris aan de wedstrijd en kwamen er ook niet meer lekker in, al was dat ook de verdienste van China dat goed speelde. Ik reken erop dat we in Katwijk beter voor de dag komen.” 

Oranje speelt donderdagavond om 20.00 uur in Zwembad Aquamar te Katwijk nog een keer tegen China. Kaarten zijn voor vijf euro te koop aan de deur. 

 

Het EK in Budapest wordt gespeeld van 12 tot en met 26 januari. Het Nederlands team is ingedeeld in een poule met Roemenië, Rusland en Servië. Na deze eerste trainingsweek met China oefent de ploeg nog met en in Montenegro (volgende week) en begin januari in Nederland tegen Turkije.

Woensdag 11 december, Rotterdam
Nederland – China 9-10
Periodestanden: 1-2, 2-2, 3-2, 3-4
Doelpunten Nederland: Thomas Lucas 2, Kjeld Veenhuis 2, Jesse Nispeling 2, Guus van Yperen, Robin Lindhout en Jesse Koopman.

Beeld:
Jesse Nispeling, twee goals. (Archieffoto Digiknol.eu/Maarten Knol)
LEES MEER OVER
1,852

Lees ook

12 september 2023
Dinsdag vond in Netanya de loting plaats voor het EK dat van 3 tot 16 januari wordt gehouden in Israël. Volgens het nieu…
1,188
17 augustus 2023
Flemming Kastrop verlaat UZSC voor de Montenegrijnse competitie. De 21-jarige midachter gaat naar VK Primorac Kotor. Ka…
1,603