Oranje rekent overtuigend af met Oekraïne

Oranje Heren
29 januari 2019
Oranje rekent overtuigend af met Oekraïne

De Nederlandse waterpolomannen hebben dinsdagavond in de FINA World League met 5-15 gewonnen van Oekraïne. De uitslag in Charkov was identiek aan de ‘heenwedstrijd’ in oktober in Utrecht.

 

In tegenstelling tot het duel in Utrecht – waar het bij de rust ‘slechts’ 4-3 stond - sprong Oranje nu vanaf de start veel beter met de kansen om. Dankzij razendsnelle counters en scherpe schoten uit de tweede lijn, had het Nederlands team halverwege al een veilige 2-8 voorsprong opgebouwd.

 

In het derde part nam Nederland, met Milan de Koff de hele wedstrijd onder de lat, iets gas terug (1-1). Maar daarna werd het tempo in de tegenaanval weer opgevoerd en kwamen de Oekraïners er niet meer aan te pas.

Tom de Weerd (20) en Tim de Mey (21) maakten allebei een verdienstelijk debuut in Charkov, waarbij De Mey ook nog twee keer wist te scoren.

Robin Lindhout werd met vijf treffers topscorer bij Oranje en na afloop uitgeroepen tot ‘Man of the Match’.

De wedstrijd is hieronder in zijn geheel terug te kijken:


 

In de poule van Nederland en Oekraïne won Spanje met 4-7 in en tegen Griekenland. Nederland speelt op dinsdag 19 februari in Amersfoort tegen Griekenland. Kaarten voor dit duel zijn te bestellen via www.knzb.nl/tickets.

FINA World League
Dinsdag 29 januari 2019

Oekraïne – Nederland 5-15

Periodestanden: 1-3, 1-5, 1-1, 2-6
Doelpunten Nederland: Robin Lindhout 5, Milos Filipovic 3, Tim de Mey 2, Jesse Nispeling 2, Pascal Janssen, Guus van Yperen en Bilal Gbadamassi.
Man meer Oek: 3 uit 9
Man meer Ned: 5 uit 7

Beeld:
De Nederlandse ploeg in Charkov.
1,803

Reacties

Lees ook

03 juni 2020
Het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) voor de waterpolomannen in Rotterdam wordt gehouden van 14 tot en met 21 febru…
26 mei 2020
Lars Gottemaker heeft een punt gezet achter zijn interlandloopbaan. De 32-jarige speler van Het Ravijn kan het drukke pr…
2,463