Oranje wint tweede duel van China

Oranje Heren
Oranje wint tweede duel van China

Het Nederlands waterpoloteam heeft haar tweede oefenduel tegen China gewonnen. Na de 9-10 nederlaag van woensdagavond in Rotterdam, stapte Oranje een dag later in Katwijk met een 18-13 zege het water uit.

 

De vele toeschouwers in het gloednieuwe zwembad Aquamar (voor het eerst strijdtoneel van een interland) zagen een doelpuntrijke wedstrijd. Nederland scoorde er lustig op los, maar het stugge China klampte telkens weer aan. In tegenstelling tot woensdag drukte Oranje in de derde en vierde periode nu wel door. 

Mika Smelt (Schuurman BZC) maakte zijn eerste speelminuten voor Oranje. 

 

De selectie van bondscoach Harry van der Meer is in voorbereiding op het EK in Budapest, dat wordt gespeeld van 12 tot en met 26 januari. Het Nederlands team is ingedeeld in een poule met Roemenië, Rusland en Servië. Na een eerste trainingsweek met China oefent de ploeg nog met en in Montenegro (volgende week) en begin januari in Nederland tegen Turkije.

Donderdag 12 december, Katwijk
Nederland – China 18-13
Periodestanden: 3-2, 2-2, 7-5, 6-4
Doelpunten Nederland: Bilal Gbadamassi 5, Jesse Nispeling 3, Jorn Muller 3. Robin Lindhout 3, Jesse Koopman 2, Lars Gottemaker en Sam van den Burg.

Beeld:
Bilal Gbadamassi werd topscorer bij Oranje met vijf goals. (Foto: Digiknol.eu / Maarten Knol)
LEES MEER OVER
1,610

Lees ook

Waterpoloër Lars ten Broek heeft zijn contract bij de Hongaarse topclub OSC Boedapest met één seizoen verlengd.De Edenaa…
1,222
De Nederlandse waterpolomannen hebben het Europees kampioenschap in Kroatië afgesloten met een 16-10 overwinning op Duit…
1,635