Oranjemannen in Boedapest voor BENU Cup

Oranje Heren
Oranjemannen in Boedapest voor BENU Cup

De Nederlandse waterpolomannen spelen van 17 tot en met 19 augustus in Boedapest om de BENU Cup. Aan het vierlandentoernooi doen behalve gastland Hongarije en Nederland ook Frankrijk en Japan mee.

Het toernooi geldt als laatste voorbereiding op het EK dat van 27 augustus tot en met 10 september plaatsvindt in het Kroatische Split. Hongarije is traditiegetrouw een van de waterpologrootmachten in de wereld en regerend Europees kampioen. Op de Olympische Spelen in Tokio wonnen de Magyaren nog brons. Frankrijk is bezig aan een grote opmars. Als thuisland van de volgende olympiade is er fors geïnvesteerd en dat betaalt zich uit. Zo eindigde Frankrijk tijdens de World League Super Final eind juli na overwinningen op Amerika en Montenegro knap op de vierde plek. Japan is relatief onbekend voor de Nederlandse mannen, maar is met snel en beweeglijk spel steevast deelnemer aan de grote eindtoernooien.

Voorafgaand aan het toernooi traint Oranje op maandag en dinsdag al samen met de andere landen in het Alfred Hajos zwemstadion in Boedapest. Bondscoach Harry van der Meer selecteerde de volgende spelers:

Eelco Wagenaar (Polar Bears, keeper), Ted Huijsmans (ZV De Zaan, keeper), Thomas Lucas (ZV De Zaan), Jorn Winkelhorst (Widex GZC Donk), Bilal Gbadamassi (Spandau, Duitsland), Jesse Koopman (Paok Saloniki, Griekenland), Jorn Muller (Het Ravijn), Kjeld Veenhuis (Widex GZC Donk), Kas te Riele (Primorje, Kroatië), Tim de Mey (Rari Nantes Florentia, Italië), Pascal Janssen (ZV De Zaan), Guus van IJperen (Widex GZC Donk), Tom de Weerd (CN Mataro, Spanje), Jesse Nispeling (AZC), Flemming Kastrop (UZSC) en Luuk Gielen (UZSC).

De begeleiding bestaat naast Van der Meer uit Eric Spithoven (teammanager), Chris Hendrix (video-analist) en Wouter van Geel (fysiotherapeut).

Programma BENU Cup

Woensdag 17 augustus
17:30 uur Nederland – Japan

Donderdag 18 augustus
17:30 uur Frankrijk – Nederland

Vrijdag 19 augustus
19:00 uur Hongarije – Nederland  

Beeld:
Orange Pictures
LEES MEER OVER
1,580

Lees ook

Waterpoloër Lars ten Broek heeft zijn contract bij de Hongaarse topclub OSC Boedapest met één seizoen verlengd.De Edenaa…
1,241
De Nederlandse waterpolomannen hebben het Europees kampioenschap in Kroatië afgesloten met een 16-10 overwinning op Duit…
1,646