Oranjemannen komen net tekort tegen Montenegro

Oranje Heren
29 juli 2022
Oranjemannen komen net tekort tegen Montenegro

Op Kreta zijn de Nederlandse waterpolomannen het vierlandentoernooi om de Samartzidis Cup begonnen met een 16-13 nederlaag. Een zwakke start deed de ploeg van Harry van der Meer uiteindelijk de das om.

Oranje streek maandag al neer op het Griekse eiland. Na drie intensieve trainingsdagen met de Griekse selectie begon vrijdag het toernooi. Een tam begin en enkele scherpe Montenegrijse schoten zetten Oranje snel op een 3-0 achterstand. Pas eind eerste periode vond Nederland z’n ritme. Via Guus van IJperen, Jorn Winkelhorst en Kas te Riele kwam Oranje terug tot 5-3.

Daarna ontliepen de ploegen elkaar nauwelijks. In de tweede periode naderde Oranje het Balkanland tot twee keer toe tot één doelpunt (6-5 en 8-7). Toch liep de recente deelnemer aan de World League Super Final daarna weer uit: 13-8. De Oranjemannen toonden echter karakter en bleven vol gas de aanval zoeken. Jorn Muller, Van IJperen en Jorn Winkelhorst brachten Nederland in de derde periode terug tot 13-11.

In de vierde periode kreeg Oranje nog genoeg kansen om het gat verder te dichten. In manmeers had Nederland echter moeite om het net te vinden, terwijl Montenegro wel uiterst efficiënt omging met hun overtalsituaties. Uitblinker Te Riele en Tim de Mey hielden Oranje tot een minuut voor tijd nog in de race (15-13), maar een bekeken boogbal van Montenegro zorgde voor de 16-13 eindstand.

Zaterdag speelt Oranje om 19 uur Nederlandse tijd tegen thuisland Griekenland. De wedstrijd is te volgen via deze Griekse livestream.

Samartzidis Cup, Kreta

Vrijdag 29 juli
Montenegro – Nederland: 16-13 (6-4, 3-3, 5-4, 2-2).
Doelpunten Nederland: Kas te Riele 5, Jorn Winkelhorst 2, Guus van IJperen 2, Bilal Gbadamassi 1, Jorn Muller 1, Tom de Weerd 1 en Tim de Mey 1.

Griekenland - Duitsland: 15-5

Zaterdag 30 juli
19:00 uur Nederland – Griekenland

Zondag 31 juli
17:30 uur Nederland – Duitsland    

Beeld:
Oranje op Kreta
LEES MEER OVER
1,818

Lees ook

08 januari 2023
Zondag namen oud-internationals Matthijs Lucas en Mark Siewers afscheid van het waterpolo op het hoogste niveau. ZPC Ame…
1,782
08 januari 2023
Tijdens het Veenendaalse sportgala is Harry van der Meer zaterdagavond verkozen tot coach van het jaar. Na twee jaar cor…