Oranjemannen met veertien spelers op jacht naar EK-kwalificatie

Oranje Heren
02 oktober 2019
Oranjemannen met veertien spelers op jacht naar EK-kwalificatie

De Nederlandse waterpolomannen spelen volgend weekend de kwalificatiewedstrijden voor het EK in Utrecht. Oranje neemt het op vrijdag 11 oktober om 19.30 uur in Zwembad De Krommerijn op tegen Litouwen en zondag 13 oktober om 12.45 uur is Turkije de tegenstander van de equipe van bondscoach Harry van der Meer. Zaterdag spelen Litouwen en Turkije tegen elkaar. De beste twee van de driekamp plaatsen zich voor het EK, dat van 12 tot en met 26 januari in Boedapest plaatsvindt. 

Van der Meer selecteerde veertien spelers voor het EK-kwalificatietoernooi in eigen huis: Eelco Wagenaar (Polar Bears, keeper), Jesse Nispeling (Enfants de Neptune Tourcoing, Frankrijk), Jorn Muller (Douai, Frankrijk), Pascal Janssen (UZSC), Robin Lindhout (SC Quinto, Italië), Bilal Gbadamassi (Partizan Belgrado, Servië), Thomas Lucas (ZV De Zaan), Sam van den Burg (CN Barcelona, Spanje), Kjeld Veenhuis (Widex GZC Donk), Lars Gottemaker (Het Ravijn), Guus van IJperen (Widex GZC Donk), Jesse Koopman (Enfants de Neptune Tourcoing, Frankrijk), Milos Filipovic (SVH) en Jelto Spijker (Widex GZC Donk, keeper). 

“We willen ons voor het eerst sinds twintig jaar weer eens voor de Olympische Spelen plaatsen en richten ons vooral op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT), dat eind maart in Rotterdam wordt gespeeld. In de aanloop daar naartoe mikken we ook op een goed resultaat op het EK in januari in Budapest. Om daar aan de start te verschijnen, moeten we ons echter eerst nog zien te plaatsen door in Utrecht af te rekenen met Litouwen en Turkije. Op papier moet dat lukken, maar we moeten het natuurlijk eerst nog wel doen. We zullen geen van beide ploegen onderschatten en gaan ons zo goed mogelijk voorbereiden op deze twee duels”, aldus Van der Meer.

Kaartverkoop

De KNZB is inmiddels begonnen met de kaartverkoop voor dit EK-kwalificatietoernooi in Zwembad De Krommerijn te Utrecht. Kaarten voor Oranje kosten € 7,50 per wedstrijd en zijn te bestellen via www.knzb.nl/tickets. Als je met een groep of team van meer dan 10 personen gaat kijken, krijg je een leuke korting. Voor het onderlinge duel tussen Litouwen en Turkije op zaterdag 12 oktober (aanvang 19.30 uur) zijn via dezelfde site gratis kaarten te reserveren.
 
De volledige loting van de EK-kwalificatie:

Poule A: Duitsland, Georgië en Zwitserland.
Poule B: Frankrijk, Slowakije, Oekraïne en Wit-Rusland.
Poule C: Roemenië, Malta en Portugal. 
Poule D: Nederland, Turkije en Litouwen.
De nummers 1 en 2 van elke poule plaatsen zich voor het EK.

Beeld:
| Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER
2,726

Reacties

Lees ook

07 januari 2022
De nationale waterpoloselecties beginnen het nieuwe jaar met een deels vernieuwd begeleidingsteam. Zowel bij de jeugd- a…
2,506
21 december 2021
Zaterdag won Brigitte Sleeking met Olympiakos nog de LEN Super Cup bij de dames. Maandag kon Bilal Gbadamassi dat kunstj…