Oranjemannen ontvangen Litouwen

Oranje Heren
Oranjemannen ontvangen Litouwen

Het Nederlands mannenteam ontvangt komende week het nationale team van Litouwen. Elke dag trainen zij samen en spelen ze verschillende oefenwedstrijden in het KNZB-zwembad in Zeist.

Sinds dit seizoen staat de Montenegrijn Blagoje Ivovic – de oudere broer van wereldster Aleksandar Ivovic – aan het roer van de Litouwse selectie. Hij heeft het waterpolo in de Baltische staat in korte tijd naar een behoorlijk niveau getild. Als club schreef Litouwen zich onder de naam Zaibas in voor de Champions League, waardoor het team met buitenlandse aanwas structureel Europees actief is. Blikvangers zijn de Oekraïense midvoor Vladimir Voytenko, de linkhandige Wit-Rus Viktor Ivanov en de Serviër Luka Bosic. Zij hebben de intentie om zich binnen afzienbare tijd te naturaliseren. Sterspeler van eigen bodem is Jan Bakulo die jarenlang voor het Duitse ASC Duisburg speelde. Deze versterkte Litouwse selectie komt nu in z'n geheel naar Zeist.  

Ivovic: “Met de buitenlandse versterkingen kunnen we internationaal goed mee. Ik hoop dat de komende jaren de jongere spelers zich aan dat niveau optrekken. Een trainingsweek met Nederland draagt daar zeker aan bij. We hopen op een duurzame samenwerking.”

Bondscoach Harry van der Meer: “We zijn altijd op zoek naar manieren om ons internationaal te meten. Ik ga ervan uit dat we nog wel een maatje te groot zijn voor Litouwen, desalniettemin is het een mooie manier om als team te groeien. De Nederlandse spelers die actief zijn in het buitenland komen niet naar Zeist. Met het oog op de toekomst is het goed om op deze manier de selectiespelers uit de Eredivisie aan het werk te zien.”

Zowel Litouwen als Nederland bereiden zich voor op het Europees kwalificatietoernooi (EKT) dat van 23-25 juni in verschillende poules wordt gespeeld. De loting hiervoor moet nog plaatsvinden.

Programma Nederland – Litouwen
Maandag 20 februari: 17:30 uur
Dinsdag 21 februari: 17:30 uur
Woensdag 22 februari: 21:00 uur
Donderdag 23 februari: 21:30 uur

Alle wedstrijden worden gespeeld in het KNZB-zwembad in Zeist en zijn gratis te bezoeken.

Beeld:
Oranje op het EK in Split (foto: BSR Agency)
LEES MEER OVER
1,744

Lees ook

Waterpoloër Lars ten Broek heeft zijn contract bij de Hongaarse topclub OSC Boedapest met één seizoen verlengd.De Edenaa…
1,241
De Nederlandse waterpolomannen hebben het Europees kampioenschap in Kroatië afgesloten met een 16-10 overwinning op Duit…
1,648