Oranjemannen verslaan China in Dordrecht

Oranje Heren
08 augustus 2023
Oranjemannen verslaan China in Dordrecht

Dinsdag wonnen de Nederlandse waterpolomannen van China. In een volgepakte Sportboulevard in Dordrecht werd het 13-11.

China, dat deze week op bezoek is in Zeist, nam in de eerste periode verrassend het initiatief. Het slordig spelende Nederland was in de beginfase niet in staat de Chinese muur de doorbreken en kwam op een 0-4 achterstand, maar aan het eind van het eerste bedrijf was het Tom de Weerd die via een mooi uitgespeelde aanval de ban brak.

In een sterke tweede en derde periode liet de ploeg van Harry van der Meer zien toch echt de betere te zijn. Met name Mart van der Weijden (foto boven), die in totaal vijf keer zou scoren, liet zijn flexibele rechterarm spreken. In de derde periode liep Oranje uit naar 11-7 en was de wedstrijd gespeeld. Net voor de laatste perioderust liet Guus van IJperen z’n klasse zien. Via een break over drie schijven verschalkte de nieuwste aankoop van CN Sabadell de Chinese doelman Honghui Wu en niet veel later dolde hij zowel de keeper als z’n directe tegenstander.

In de laatste periode zakte het Nederlandse niveau toch weer in. De nummer 15 van het afgelopen WK kon via twee strafworpen en een manmeer terugkomen van 13-8 tot 13-11.

De komende dagen traint Oranje verder met China. Zaterdag is om 18 uur in Ede de volgende officiële krachtmeting. Kaarten (5 euro per stuk) zijn aan de deur te koop.

Dinsdag 8 augustus
Nederland – China: 13-11
Periodestanden:1-4, 5-2, 5-1, 2-4
Doelpunten Nederland: Mart van der Weijden 5, Guus van IJperen 2, Jorn Muller 2, Tom de Weerd 1, Emiel Wouters 1, Tim de Mey 1 en Bilal Gbadamassi 1.   

Beeld:
Mart van der Weijden (foto: Richard Schoonderwoert/NOC*NSF)
1,897

Lees ook

25 november 2023
European Aquatics heeft de schema’s van de Europese waterpolokampioenschappen van 2024 bekendgemaakt. De vrouwen spelen…
1,442
12 september 2023
Dinsdag vond in Netanya de loting plaats voor het EK dat van 3 tot 16 januari wordt gehouden in Israël. Volgens het nieu…
1,492