Roemenen net te sterk voor Oranje

Oranje Heren

De Nederlandse waterpolomannen hebben hun eerste van de twee oefeninterlands tegen Roemenië verloren na strafworpen. Na het laatste fluitsignaal stond er woensdagavond 10-10 op het scorebord in de Sportboulevard Dordrecht. Vervolgens namen de Roemenen de strafworpen net iets beter: 4-3.

De eerste twee periodes waren de doelpunten duur in Dordrecht. Bij de rust was het ‘slechts’ 2-2. Daarna was het stuivertje wisselen. Eerst nam Roemenië een 3-5 voorsprong, maar vlak voor het ingaan van de laatste pauze nam Nederland de leiding over: 6-5.

In de laatste acht minuten leek het Nederlands team – voor het eerst onder leiding van bondscoach Harry van der Meer en assistent Branko Mitrovic – de wedstrijd te beslissen: 10-7. Het taaie Roemenië gaf zich echter niet gewonnen en kwam 18 seconden voor tijd toch nog langszij.

Donderdag spelen de mannen nog een keer tegen elkaar. Dan is om 20.00 uur het Valleibad in Veenendaal het strijdtoneel. Toegangskaarten zijn vanavond aan de deur van het bad te koop.

Karakteristieken woensdag 19 juni 2019, Dordrecht
Nederland – Roemenië 10-10 (13-14 na strafworpen)
Periodestanden: 1-1. 1-1, 4-3, 4-5
Doelpunten Nederland: Robin Lindhout 5, Kjeld Veenhuis 2, Jorn Muller 2, Jesse Nispeling.

Beeld:
De line-up in Dordrecht (Foto: Beeldboot/Gertjan Kooij)
1,279

Waterpoloër Lars ten Broek heeft zijn contract bij de Hongaarse topclub OSC Boedapest met één seizoen verlengd.De Edenaa…
1,214
De Nederlandse waterpolomannen hebben het Europees kampioenschap in Kroatië afgesloten met een 16-10 overwinning op Duit…