Selectie waterpolomannen voor EK-kwalificatietoernooi

Oranje Heren
15 februari 2022
Selectie waterpolomannen voor EK-kwalificatietoernooi

Bondscoach Harry van der Meer heeft vijftien spelers geselecteerd voor het EK-kwalificatietoernooi in Netanya. De Nederlandse waterpolomannen gaan van 18 tot en met 20 februari in de Israëlische kustplaats met Turkije, Oekraïne en gastland Israël strijden om twee tickets voor het Europees Kampioenschap komende zomer in Split. 

Verschillende spelers kunnen door corona-perikelen niet meereizen naar Israël. Datzelfde geldt voor Van der Meer zelf die onlangs positief testte op het virus. Hij wordt op de bank vervangen door zijn assistent Branko Mitrovic die op zijn beurt weer ondersteund wordt door Johan Aantjes, oud-bondscoach en tegenwoordig verantwoordelijk voor Jong Oranje o.19 en o.15.  

De volgende spelers gaan mee naar Israël: Guus van Yperen (Widex GZC Donk), Flemming Kastrop, (UZSC), Jorn Muller (ZPC Het Ravijn), Lars ten Broek en Kas te Riele (Polar Bears), Jelto Spijker (ZVL-1886 Center), Jesse Nispeling (AZC), Thomas Lucas, Ted Huijsmans en Pascal Janssen (ZV De Zaan), Jesse Koopman (PAOK Saloniki, Griekenland), Bilal Gbadamassi (Szolnok, Hongarije), Jorn Winkelhorst (Waspo Hannover, Duitsland), Tim De Mey (Rari Nantes Florentia, Italie) en Tom de Weerd (CN Mataro, Spanje). De staf bestaat naast Mitrovic en Aantjes uit Gillian Rijnsaardt (fysiotherapeut) en Sebastiaan Brands (teammanager / video-analist). 

Er mogen per wedstrijd dertien van de vijftien spelers worden opgesteld. Voor Flemming Kastrop, Lars ten Broek en Kas te Riele kunnen in Israel hun debuut maken op een internationaal toernooi met Oranje.
 
Het programma in Netanya (*)

 

Vrijdag 18 februari
16:30 u Turkije – Oekraïne
18:00 u Israël – Nederland

Zaterdag 19 februari
16:30 u Turkije – Nederland
18.30 u Israël – Oekraïne

Zondag 20 februari
09:00 u u Oekraïne - Nederland

10:30 u Israël – Turkije


De beste twee landen kwalificeren zich voor het EK, van 27 augustus tot en met 10 september 2022 in Split (Kroatië). Italië, Spanje, Kroatië, Servië, Hongarije, Montenegro, Rusland en Griekenland – de top-8 van het vorige EK in Boedapest – zijn al rechtstreeks geplaatst voor Split. Het Nederlands mannenteam eindigde in Boedapest als vijftiende.

De Nederlandse vrouwen (vierde op het EK in Boedapest) zijn al gekwalificeerd voor het volgende EK.

(*) In Netanya is het een uur later dan in Nederland.

 

Beeld:
Bilal Gbadamassi, met Oranje naar EK-kwalificatie. (Foto OrangePictures)
LEES MEER OVER
4,193

Lees ook

25 mei 2023
Lars ten Broek speelt vanaf komend seizoen voor OSC Boedapest, de nummer 2 van Hongarije. De 19-jarige topscorer van Pol…
1,484
23 mei 2023
De Oranjemannen spelen en trainen deze week in Herceg Novi met het nationale team van Montenegro en China. Dinsdag speel…
1,891