Waterpolomannen op stage in Hannover

Oranje Heren
Waterpolomannen op stage in Hannover

In de aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijden in februari, was een deel van de Nederlandse mannenselectie deze week actief in het Duitse Hannover. De selectie van bondscoach Harry van der Meer werkte daar een oefenstage af met de Duitse kampioen Waspo Hannover, de club van Oranje-international Jorn Winkelhorst.

De volgende spelers kwamen in Hannover in actie: Guus van Yperen, Kjeld Veenhuis en Mart van der Weijden (Widex GZC Donk), Flemming Kastrop, Joran Westerveld en Jeroen Rouwenhorst (UZSC), Emiel Wouters, Jorn Muller en Yoran Loos (ZPC Het Ravijn), Guus Wolswinkel en Kas te Riele (Polar Bears), Jelto Spijker (ZVL-1886 Center) en Jesse Nispeling (AZC). De staf bestond naast Van der Meer uit Branko Mitrovic (assistent-bondscoach en jeugdbondscoach), Ross Watson (fysiotherapeut) en Sebastiaan Brands (video-analist). 

Van der Meer: “We zijn alleen met spelers die in de Nederlandse competitie uitkomen, afgereisd naar Duitsland. Een mix van spelers die al langere tijd deel uitmaken van de A-selectie en jonge talenten die aan de deur kloppen. Het was voor alle spelers een mooie gelegenheid om weer internationale weerstand te ervaren en voor mij goed om te zien hoe met name de jongere garde daar mee omgaat. Het was voor de mannen ook best pittig, want we hebben in vier dagen tijd twee krachttrainingen en zeven watertrainingen samen met Waspo gedaan.” 


In december staat er ook nog een stage met enkele Italiaanse clubs in de regio Genua op het programma. Van der Meer: “We misten nu nog wat spelers door blessures en quarantaine-perikelen. Hopelijk kunnen zij dan ook weer mee. De spelers die in buitenlandse competities actief zijn, stromen later in op weg naar de EK-kwalificatietoernooi.” 

EK-kwalificatie 


De Nederlandse waterpolomannen moeten zich van 17 tot en met 20 februari 2022 in Israël zien te plaatsen voor het Europees Kampioenschap dat in de zomer van 2022 wordt gehouden in Split (Kroatië). De loting koppelde Oranje in kwalificatiepoule D aan Turkije, Oekraïne en gastland Israël. De beste twee landen van iedere poule kwalificeren zich voor het EK. 

 

LEES MEER OVER
2,022

Lees ook

Waterpoloër Lars ten Broek heeft zijn contract bij de Hongaarse topclub OSC Boedapest met één seizoen verlengd.De Edenaa…
1,241
De Nederlandse waterpolomannen hebben het Europees kampioenschap in Kroatië afgesloten met een 16-10 overwinning op Duit…
1,648