Waterpolomannen op stage in Italië

Oranje Heren
Waterpolomannen op stage in Italië

In de aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijden in februari, was een deel van de Nederlandse mannenselectie afgelopen week actief in Italië. De selectie van bondscoach Harry van der Meer werkte een trainingsstage af in Sori/Genua en speelde verschillende oefenwedstrijden tegen clubs in de regio Lugiria. 

De volgende spelers kwamen in Italië in actie: Guus van Yperen en Kjeld Veenhuis (Widex GZC Donk), Flemming Kastrop, Joep de Jong, Miki Buitenhuis en Jeroen Rouwenhorst (UZSC), Jorn Muller en Thijmen Karel (ZPC Het Ravijn), Guus Wolswinkel, Lars ten Broek, Marnick Snel en Kas te Riele (Polar Bears), Thomas Lucas en Pascal Janssen (ZV De Zaan), Jelto Spijker (ZVL-1886 Center) en Jesse Nispeling (AZC). De staf bestond naast Van der Meer uit Branko Mitrovic (assistent-bondscoach en jeugdbondscoach), Wouter van Geel (fysiotherapeut) en Sebastiaan Brands (keeperstrainer/video-analist).

“Net als de stage in Hannover, eerder dit jaar, hebben we nu ook alleen maar spelers meegenomen die in de Nederlandse Eredivisie uitkomen. Ook nu weer een mix van spelers die al langere tijd deel uitmaken van de A-selectie en jonge talenten die aan de deur kloppen. Voor de eerste groep was het op weg naar het EK-kwalificatietoernooi fijn om weer eens internationale weerstand te voelen en voor de jongelingen een mooie manier om te laten zien wat ze in hun mars hadden”, aldus Harry van der Meer, die zelf als speler en trainer ruim twintig jaar actief was in Italië. “Ik heb vooral in deze regio heel wat trainingsuurtjes afgelegd en wedstrijden gespeeld. Dus ook voor mij persoonlijk was het erg leuk om hier weer terug te zijn en de jongens van onze selectie iets van de Italiaanse sportbeleving te laten ervaren. Het was in alle opzichten een hele nuttige trainingsweek.” 

EK-kwalificatie 

De Nederlandse waterpolomannen moeten zich van 17 tot en met 20 februari 2022 in Israël zien te plaatsen voor het Europees Kampioenschap dat in de zomer van 2022 wordt gehouden in Split (Kroatië). De loting koppelde Oranje in kwalificatiepoule D aan Turkije, Oekraïne en gastland Israël. De beste twee landen van iedere poule kwalificeren zich voor het EK. 
 

LEES MEER OVER
1,695

Lees ook

Waterpoloër Lars ten Broek heeft zijn contract bij de Hongaarse topclub OSC Boedapest met één seizoen verlengd.De Edenaa…
1,214
De Nederlandse waterpolomannen hebben het Europees kampioenschap in Kroatië afgesloten met een 16-10 overwinning op Duit…
1,618