Waterpolomannen starten ‘Road to Tokyo’ aan de Nederlandse kust 

Oranje Heren
20 augustus 2019
Waterpolomannen starten ‘Road to Tokyo’ aan de Nederlandse kust 

De Nederlandse waterpolomannen zijn na een korte zomervakantie begonnen aan het Olympisch seizoen 2019-2020. Onderdeel van ‘The Road to Tokyo’ is een driedaagse promotietour annex teambuilding langs drie verschillende plaatsen aan de Nederlandse kust. Oranje is donderdag 29 augustus te gast bij VZV in IJmuiden, vrijdag 30 augustus bij NZ&PC in Noordwijk aan Zee en zaterdag 31 augustus bij De Zeeuwse Kust (DZK) in Vlissingen. 

Het Nederlands team wil zich voor het eerst sinds 20 jaar weer eens voor de Olympische Spelen plaatsen en richt zich vooral op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT), dat eind maart in Rotterdam wordt gespeeld. In de aanloop daar naartoe mikt de equipe van Harry van der Meer uiteraard ook op een goed resultaat op het EK in januari in Budapest. Om daar aan de start te verschijnen, moet Oranje zich echter eerst nog zien te plaatsen door van 11 tot en met 13 oktober in Utrecht af te rekenen met Litouwen en Turkije.

Harry van der Meer: “We zijn het aan onze stand verplicht dat we in eigen huis Litouwen en Turkije verslaan, maar we willen ons wel zo goed mogelijk voorbereiden op deze driekamp. Voordat de spelers zich bij hun clubs melden trainen we nog een aantal keren met Oranje in Zeist en doen we aan teambuilding aan de Nederlandse kust. In ruil voor de gastvrijheid van VZV, NZ&PC en DZK geven we clinics aan de regionale jeugd en geven we presentaties aan trainers, ouders, vrijwilligers en sponsors.”

Woon je in de buurt en wil je Oranje aan het werk zien, op de foto met de mannen of handtekeningen scoren, ga dan naar de websites van de organiserende clubs voor het programma.

Donderdag 29 augustus, IJmuiden
Organisatie: VZV
Meer info:https://www.velserzwemvereniging.nl/1/147/nederlands-heren-waterpolo-team-bij-vzv/

Vrijdag 30 augustus, Noordwijk
Organisatie: NZ&PC
Meer info:https://www.nzpc.nl/oranjemannen/

Zaterdag 31 augustus, Vlissingen
Organisatie: De Zeeuwse Kust (DZK)
Meer info (volgt nog): https://zpc-dzk.nl

Beeld:
Foto Beeldboot/Gertjan Kooij
LEES MEER OVER
3,830

Lees ook

18 augustus 2022
Op de tweede dag van de BENU Cup hebben de Nederlandse waterpolomannen Frankrijk verslagen. Na een mooie comeback werd h…
17 augustus 2022
Woensdag startten de Nederlandse waterpolomannen de BENU Cup met een nipte nederlaag tegen Japan. In het Alfred Hajos st…
1,245