Waterpolomannen tegen Olympisch kampioen in Den Haag

Oranje Heren
15 oktober 2019
Waterpolomannen tegen Olympisch kampioen in Den Haag

Het Hofbad in Den Haag is dinsdag 12 november het strijdtoneel van de World League-kraker tussen de waterpolomannen van het Nederlands team en Olympisch kampioen Servië. Het duel in een ongetwijfeld volgepakt Hofbad begint om 20.00 uur en de kaartverkoop is inmiddels begonnen.

Oranje heeft zich afgelopen weekend definitief geplaatst voor het Europees Kampioenschap, dat in januari wordt gespeeld in Budapest. In de aanloop daar naartoe is de FINA World League-wedstrijd tegen Servië een mooie graadmeter voor de equipe van bondscoach Harry van der Meer. 

Servië hoort bij de sterkste waterpololanden ter wereld en eiste het afgelopen decennium de ene na het andere hoofdprijs voor zich op. Zo werd Servië in 2016 Olympisch kampioen, in 2017 wereldkampioen en in 2018 Europees kampioen. Nadat de ploeg in juni 2019 ook de FINA World League won en daarmee een ticket voor de Spelen van Tokio verdiende, gunde de Servische coach Savic een aantal van zijn ervaren topspelers een zomer rust. 


Door deze beslissing greep Servië bij het laatste WK in Gwangju naast de medailles. Maar de verwachting is dat Savic met het oog op het komende EK en – vooral de Olympische Spelen – in Den Haag weer al zijn toppers zal opstellen. Immers, titelprolongatie in Tokio is voor Servië het grote doel voor dit seizoen. 

De organisatie van de World League-wedstrijd in het Hofbad is in handen van de KNZB in samenwerking met de Gemeente Den Haag, Den Haag Topsport en Waterpolo Den Haag.

Kaarten zijn te bestellen via 
www.knzb.nl/tickets

World%20League%2012%20november%20Ned-Ser.JPG

Beeld:
Het Hofbad in Den Haag. (Foto Beeldboot/Gertjan Kooij)
2,274

Reacties

Lees ook

14 maart 2021
Richard Schoonderwoert interviewde Ivo Trumbic in de zomer van 2010 voor ManMeer! naar aanleiding van het EK in Zagreb.…
13 maart 2021
Ivo Trumbic is vrijdag op 85-jarige leeftijd overleden. Trumbic is een van de grootste Kroatische waterpolospelers en he…
3,050