Waterpolomannen voor EK-kwalificatie tegen Turkije en Litouwen

Oranje Heren
Waterpolomannen voor EK-kwalificatie tegen Turkije en Litouwen

De Nederlandse waterpolomannen spelen de kwalificatiewedstrijden voor het EK in Budapest in eigen land. Oranje stuit van 11 tot en met 13 oktober op Turkije en Litouwen. Beide landen werden in 2018 met ruim verschil verslagen door het Nederlands team, dus normaliter mag kwalificatie voor het EK geen al te groot probleem zijn. De KNZB zal zo snel mogelijk de speelplaats van het EK-kwalificatietoernooi bekend maken.

 

Bondscoach Harry van der Meer is tevreden met het resultaat van de loting. Hij zegt: “We zijn het aan onze stand verplicht om ons te plaatsen voor het EK. Omdat de competities in binnen- en buitenland al zijn begonnen, is de voorbereiding niet zo lang. Ik ben daarom blij dat we thuis spelen. Dan hebben we wat meer mogelijkheden om compleet te trainen.” 

 

De volledige loting:

Poule A: Duitsland, Georgië en Zwitserland.
Poule B: Frankrijk, Slowakije, Oekraïne en Wit-Rusland.

Poule C: Roemenië, Malta en Portugal. 

Poule D: Nederland, Turkije en Litouwen.

De nummers 1 en 2 van elke poule plaatsen zich voor het EK dat van 12 tot en met 26 januari wordt gespeeld in Budapest. 

 

Interlands in Dordrecht en Veenendaal

In het zomerprogramma van de waterpolomannen staan ook twee interlands tegen Roemenië op Nederlandse bodem op de rol. Woensdag 19 juni speelt Oranje om 20.00 uur in de Sportboulevard te Dordrecht en donderdag 20 juni is om 20.00 uur het Valleibad in Veenendaal het strijdtoneel. Kaarten voor beide interlands zijn op de avond zelf bij de organiserende clubs te koop aan de deur van het zwembad.

 

Beeld:
Nederland won op het laatste EK in Barcelona ruim van Turkije. (Foto Beeldboot/Gertjan Kooij)
1,317

Lees ook

Waterpoloër Lars ten Broek heeft zijn contract bij de Hongaarse topclub OSC Boedapest met één seizoen verlengd.De Edenaa…
1,214
De Nederlandse waterpolomannen hebben het Europees kampioenschap in Kroatië afgesloten met een 16-10 overwinning op Duit…
1,616