Waterpolomannen voor EK-kwalificatie tegen Turkije en Litouwen

Oranje Heren
08 juni 2019
Waterpolomannen voor EK-kwalificatie tegen Turkije en Litouwen

De Nederlandse waterpolomannen spelen de kwalificatiewedstrijden voor het EK in Budapest in eigen land. Oranje stuit van 11 tot en met 13 oktober op Turkije en Litouwen. Beide landen werden in 2018 met ruim verschil verslagen door het Nederlands team, dus normaliter mag kwalificatie voor het EK geen al te groot probleem zijn. De KNZB zal zo snel mogelijk de speelplaats van het EK-kwalificatietoernooi bekend maken.

 

Bondscoach Harry van der Meer is tevreden met het resultaat van de loting. Hij zegt: “We zijn het aan onze stand verplicht om ons te plaatsen voor het EK. Omdat de competities in binnen- en buitenland al zijn begonnen, is de voorbereiding niet zo lang. Ik ben daarom blij dat we thuis spelen. Dan hebben we wat meer mogelijkheden om compleet te trainen.” 

 

De volledige loting:

Poule A: Duitsland, Georgië en Zwitserland.
Poule B: Frankrijk, Slowakije, Oekraïne en Wit-Rusland.

Poule C: Roemenië, Malta en Portugal. 

Poule D: Nederland, Turkije en Litouwen.

De nummers 1 en 2 van elke poule plaatsen zich voor het EK dat van 12 tot en met 26 januari wordt gespeeld in Budapest. 

 

Interlands in Dordrecht en Veenendaal

In het zomerprogramma van de waterpolomannen staan ook twee interlands tegen Roemenië op Nederlandse bodem op de rol. Woensdag 19 juni speelt Oranje om 20.00 uur in de Sportboulevard te Dordrecht en donderdag 20 juni is om 20.00 uur het Valleibad in Veenendaal het strijdtoneel. Kaarten voor beide interlands zijn op de avond zelf bij de organiserende clubs te koop aan de deur van het zwembad.

 

Beeld:
Nederland won op het laatste EK in Barcelona ruim van Turkije. (Foto Beeldboot/Gertjan Kooij)
1,312

Lees ook

08 januari 2023
Zondag namen oud-internationals Matthijs Lucas en Mark Siewers afscheid van het waterpolo op het hoogste niveau. ZPC Ame…
1,804
08 januari 2023
Tijdens het Veenendaalse sportgala is Harry van der Meer zaterdagavond verkozen tot coach van het jaar. Na twee jaar cor…