Winkelhorst terug bij Oranje 

Oranje Heren
Winkelhorst terug bij Oranje 

Jorn Winkelhorst keert terug bij de Nederlandse waterpolomannen. In overleg met bondscoach Harry van der Meer sluit hij deze week weer aan bij de nationale selectie die zich in Zeist voorbereidt op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT), van 14 tot en met 21 februari in Rotterdam.

“Door een optelsom van allerlei kleine dingen voelde ik me vorig jaar niet meer op m’n plek in het Nederlands team. In de zomer van 2020 heb ik diverse gesprekken gevoerd met de bondscoach en andere stafleden. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat het voor mij toen beter was om te stoppen”, aldus de 29-jarige Winkelhorst, die in die periode heel even met de gedachte speelde om zich te laten naturaliseren tot Duitser. 

Winkelhorst speelt al enkele jaren als fullprof in dienst van de Duitse topclub Waspo Hannover en had bedacht dat hij zich misschien maar bij het Duitse nationale team moest melden. Op die beslissing kwam hij snel terug. "Dat was veel te impulsief. Toen ik de naturalisatieprocedure in gang wilde zetten, kwamen er heel veel emoties bij mij los. Het feit dat ik ook mijn Nederlandse paspoort kwijt zou raken, deed me toch veel meer toen ik het daadwerkelijk zwart op wit zag staan. Mijn trots om Nederlander te zijn, bleek uiteindelijk toch veel sterker dan mijn wil om Duitser te worden en daarmee de kans open te houden om naar de Olympische Spelen te gaan'', verklaarde hij destijds. 

“Gelukkig is de deur van Oranje al die tijd altijd op een kier blijven staan. De bondscoach en ik waren het dan ook snel eens over terugkeer. We hebben een minimale kans op ons voor Tokio te plaatsen. Ik hoop dat ik een steentje bij kan dragen aan een klein wonder…”, aldus Winkelhorst. 

 

Bondscoach Harry van der Meer is blij met de rentree van Winkelhorst. “Jorn is een zeer sterke midvoor en presteerde de laatste jaren op een constant hoog niveau, zowel met zijn club in de Champions League als bij Oranje. Ik ben blij dat hij er weer bij is. Hij is fit, heeft de nodige wedstrijden in de Champions League met Waspo in de benen en kan zo aansluiten bij ons in Zeist. We hebben onze kleine meningsverschillen uitgepraat, zetten er een dikke streep onder en gaan ons focussen op het OKT.” 


Nederland opent het OKT in Rotterdam op zondag 14 februari uitgerekend tegen Duitsland. De andere pouletegenstanders zijn Kroatië, Roemenië, Frankrijk en Rusland. De andere poule bestaat uit Griekenland, Montenegro, Brazilië, Georgië, Canada en Turkije. De beste vier landen van elke poule gaan door naar de kwartfinales en uiteindelijk kwalificeert de top-3 van het evenement zich voor de Olympische Spelen van Tokio.

Beeld:
Archieffoto Beeldboot/Gertjan Kooij
2,145

Lees ook

Waterpoloër Lars ten Broek heeft zijn contract bij de Hongaarse topclub OSC Boedapest met één seizoen verlengd.De Edenaa…
1,214
De Nederlandse waterpolomannen hebben het Europees kampioenschap in Kroatië afgesloten met een 16-10 overwinning op Duit…
1,616