Winkelhorst voor vierde keer ‘Deutscher Meister’

Oranje Heren
Winkelhorst voor vierde keer ‘Deutscher Meister’

Jorn Winkelhorst heeft woensdag met Waspo Hannover de Duitse landstitel geprolongeerd. In de vierde wedstrijd van de play-off finale werd Spandau met 16-9 verslagen.

De eerste drie wedstrijden van de finalereeks waren een stuk spannender. Waspo won de eerste twee wedstrijden (12-9 en 11-9), waarna Spandau in de derde ontmoeting met 14-13 won. In de laatste twee wedstrijden kwam Winkelhorst overigens nauwelijks in actie vanwege een ribblessure.

Voor Winkelhorst is het de vierde keer dat hij de beste van Duitsland is. Na zes jaar neemt hij nu met een nieuwe hoofdprijs afscheid van de Bundesliga. “Het was weer een top seizoen. De beker wonnen wij overtuigend en in deze finaleserie hebben wij ook laten zien dat we een maatje te groot zijn voor Spandau.”

Hij sluit daarmee een indrukwekkende periode bij Waspo Hannover af. Hij won er vier landstitels, vijf nationale bekers en vier keer de Duitse Supercup. “En volgende week speel ik voor de derde keer de Final Eight in de Champions League. Dat is ook erg gaaf.” Winkelhorst heeft voor volgend seizoen al een nieuwe club gevonden. Hij maakt binnenkort bekend welke dat is.

Beeld:
Jorn Winkelhorst en zijn kinderen bij de Duitse hoofdprijs
LEES MEER OVER

Lees ook

Waterpoloër Lars ten Broek heeft zijn contract bij de Hongaarse topclub OSC Boedapest met één seizoen verlengd.De Edenaa…
1,248
De Nederlandse waterpolomannen hebben het Europees kampioenschap in Kroatië afgesloten met een 16-10 overwinning op Duit…
1,664