EJK: Jong Oranje buigt voor Kroatië

Oranje Jeugd, EJK
EJK: Jong Oranje buigt voor Kroatië

Na de nipte nederlaag in de kwartfinale tegen Servië (10-11) begon Jong Oranje vrijdag aan de strijd om plek 5. Daarvoor moest in eerste instantie gewonnen worden van Kroatië dat haar kwartfinale ruim had verloren van Hongarije (4-10). De ploeg van jeugdbondscoach Branko Mitrovic kwam echter tekort. Jong Oranje trok met 7-10 aan het kortste eind.

 

Op het zonovergoten Malta kwam Nederland snel op achterstand. In de beginfase had Jong Oranje veel moeite om grip te krijgen op de Kroatische aanvallen. Na vier minuten spelen stond het al 0-3 voor de Oost-Europeanen. Het is dat keeper Jelle van Rossum nog een strafworp keerde, anders was de schade nog groter geweest. Toch liet Nederland, dat een ijzersterk toernooi speelt, het hoofd niet zakken.

 

Eerst benutte Marnick Snel een strafworp, vervolgens schoot Jens Wijgers vlak voor het verstrijken van de eerste periode tegen de touwen en toen Lars ten Broek begin tweede periode de 3-3 op het scorebord zette, waren de Oranjemannen volledig terug in de wedstrijd. Nederland kreeg vervolgens genoeg kansen om voor het eerst op voorsprong te komen, maar slaagde daar niet in. Drie snelle Kroatische doelpunten aan de andere kant zorgden ervoor dat Nederland wederom in de achtervolging kon.

 

Jong Oranje beschikte over voldoende veerkracht om deze volgende wederopstanding in te leiden. Aanvoerder Ten Broek stond op. Eerst benutte hij een strafworp en vervolgens schoot hij snoeihard raak uit een overtal. De spanning was weer volledig terug: 5-6. Dichterbij kwam Nederland echter niet, al scoorde Wijgers met nog twintig seconden te spelen in de derde periode wel een volgende aansluitingstreffer.

 

In het laatste bedrijf nam Kroatië het heft in handen en liep uit naar 6-9. Na de tweede treffer van Snel kreeg Nederland nog wel kansen om wederom dichterbij te komen, maar de volgende gewenste aansluitingstreffer bleef uit. Toen Kroatië met nog ruim een minuut op de klok de 7-10 maakte, was de Hollandse koek op.

 

Zondag rest de wedstrijd om plek 7. Om 15 uur speelt Jong Oranje tegen de verliezer van Italië - Montenegro.

 

Vrijdag 17 september kruiswedstrijd plek 5-8

Nederland – Kroatië 7-10

Periodestanden 2-3, 1-3, 3-1, 1-3

Doelpunten Nederland: Lars ten Broek 3, Marnick Snel 2 en Jens Wijgers 2.

Eerder gespeeld

Zondag 12 september
Nederland – Italië 8-5
Periodestanden: 2-0, 3-1, 1-2, 2-2

Doelpunten Nederland: Lars ten Broek 4, David Voorvelt 2, Jens Wijgers en Daan Bakker. 

Maandag 13 september

Nederland – Montenegro 7-8
Periodestanden: 3-5, 1-0, 1-2, 2-1
Doelpunten Nederland: Marnick Snel 3, Dion Harreman 2, Alain van de Bovenkamp en Max Reijchard.  

Dinsdag 14 september 
Nederland - Oekraïne 18-4
Periodestanden: 3-0, 5-0, 3-3, 7-1
Doelpunten Nederland: Jens Wijgers 4, Hugo Wouters 3, Lars ten Broek 3, Marnick Snel 2, Max Reijchard 2, Alan van de Bovenkamp, Dion Harreman, David Voorvelt en Kenai Heitink.


Woensdag 15 september 1/8 finale
Nederland – Duitsland 10-9
Periodestanden: 3-1, 0-1, 3-4, 4-3
Doelpunten Nederland: Marnick Snel 4, Lars ten Broek 2, Hugo Wouters, Kenai Heitink, Max Reijchard en Daan Ketelaars. 


Donderdag 16 september kwartfinale
Nederland-Servië 10-11
Periodestanden: 1-1, 2-1, 2-4, 5-5
Doelpunten Nederland: Marnick Snel 3, Lars ten Broek 2, Hugo Wouters 2, Jens Wijgers, Dion Harreman en David Voorvelt.


Programma Jong Oranje

Zondag 19 september: finales 1 t/m 8

De wedstrijden op het EJK zijn via een livestream te zien via www.len.eu

Voor livescores, standen en uitslagen, klik hier.

Beeld:
Robert van Rossum
1,674

Lees ook

De meisjes van Jong Oranje onder de 16 jaar zijn op de achtste plaats geëindigd op het WJK in Manisa, Turkije. In een bl…
De Nederlandse waterpolomeisjes van de jaargang 2008 en jonger doen van 28 juni tot en met 4 juli mee aan het Wereld Jeu…
1,839