JONG ORANJE WINT BRONS!

Oranje Jeugd, WJK
JONG ORANJE WINT BRONS!

Op het WJK in Volos hebben de meiden van Jong Oranje (o.20) zaterdag brons gewonnen. In de troostfinale tegen Spanje liep de ploeg van Evangelos Doudesis in een uitstekende laatste periode uit van 5-6 tot 6-9. Lizette Rozeboom blonk uit met vijf doelpunten.  

De wedstrijd was ongekend spannend. In de eerste periode nam Spanje een 3-1 voorsprong en moest Jong Oranje alle zeilen bijzetten om in het spoor van de Spaanse leeftijdsgenootjes te blijven. Ook in de tweede periode was het Spanje dat op voorsprong kwam. Pas is het derde bedrijf nam Nederland voor het eerst de leiding (4-5) en vanaf dat moment was het Spanje dat in de achtervolging kon. Even klampten de Spaansen nog aan, maar in de laatste periode duwde Jong Oranje Spanje definitief kopje onder.

Doudesis kijkt met een voldaan gevoel terug op de ‘bronzen wedstrijd’ en het toernooi. “Ik ben bovenal erg trots. Natuurlijk op de speelsters die vandaag brons hebben gewonnen, maar ook op de meiden die hier niet bij zijn, maar wel een belangrijke rol hebben gespeeld in de voorbereiding. Neem bijvoorbeeld keepster Laura Steenbeek. Zij is tot de laatste trainingsweek in Athene bij de groep gebleven om de ploeg te ondersteunen in de voorbereiding op het WJK. Ook wil ik de gehele staf bedanken en ook de vorige jeugdbondscoaches die van enorme waarde zijn geweest in de ontwikkeling van deze meiden. Mede dankzij hen ziet de toekomst van het Nederlandse dameswaterpolo er op de korte en middellange termijn rooskleurig uit!”  

Zaterdag 9 september
Spanje – Nederland: 6-9
Periodestanden: 3-3, 1-1, 1-2, 1-3
Doelpunten Nederland: Lizette Rozeboom 5, Brigitte Sleeking, Brigit Mulder, Maud Koopman en Bente Rogge.

Eerdere resultaten

Vrijdag 8 september
Nederland – Griekenland: 6-7
Periodestanden: 2-0, 2-3, 1-3, 1-1
Doelpunten Nederland: Brigitte Sleeking 2, Bente Rogge 2, Maartje Keuning en Maud Koopman.

Donderdag 7 september
Nederland - Canada: 10-2
Periodestanden: 1-1, 2-0, 2-0, 5-1
Doelpunten Nederland: Brigit Mulder 3, Maud Koopman 2, Brigitte Sleeking, Fleurien Bosveld, Maartje Keuning, Lizette Rozeboom, Ilse Koolhaas.

Dinsdag 5 september
Japan – Nederland: 7-18
Periodestanden: 2-5, 0-3, 2-7, 3-3
Doelpunten Nederland: Lizette Rozeboom 5, Maartje Keuning 4, Rozanne Voorvelt 2, Kitty Lynn Joustra 2, Bente Rogge 2, Brigit Mulder, Maud Koopman en Nina ten Broek.

Maandag 4 september
Nederland - Hongarije 14-4
Periodestanden: 5-2, 4-1, 3-1, 2-0.
Doelpuntenmakers Nederland: Bente Rogge 3, Brigitte Sleeking 2, Brigit Mulder 2, Kitty Lynn Joustra 2, Ilse Koolhaas 2, Rozanne Voorvelt, Lizette Rozeboom, Maud Koopman.

Zondag 3 september
Rusland – Nederland: 5-7
Periodestanden: 1-3, 1-1, 1-2, 2-1
Doelpunten Nederland: Ilse Koolhaas 3, Brigitte Sleeking 2, Maartje Keuning, Bente Rogge.

Foto's: Sandra Minten Fotografie

Lees ook

De meisjes van Jong Oranje onder de 16 jaar zijn op de achtste plaats geëindigd op het WJK in Manisa, Turkije. In een bl…
De Nederlandse waterpolomeisjes van de jaargang 2008 en jonger doen van 28 juni tot en met 4 juli mee aan het Wereld Jeu…
1,856