EJK: Jong Oranje laat zege glippen tegen Duitsland

Oranje Jeugd
EJK: Jong Oranje laat zege glippen tegen Duitsland

In de kruiswedstrijd tegen Duitsland stond Jong Oranje woensdag slechts één keer achter, maar wel op een cruciaal moment. Duitsland kwam 42 seconden voor het eerst langszij en deelde daarmee de nekslag uit: 10-11.

Hoogstaand was het niet, maar de spanning maakte veel goed. De winnaar zou zich plaatsen voor de kwartfinales en daarmee ook voor het WJK volgend jaar. Zover kwam het echter niet voor de ploeg van Johan Aantjes. Hoewel Nederland nagenoeg de hele wedstrijd aan de goede kant van de score stond, maakte Duitsland het in de slotfase af.

De eerste periode sloot Nederland dankzij Mart van der Weijden, Lars ten Broek en Marnick Snel af met een 3-2 voorsprong. In de tweede periode zette Oranje door. Van der Weijden, Ten Broek en Jens Wijgers zorgden zelfs voor een gaatje van drie doelpunten (6-3), maar de Duitsers konden niet afgeschud worden. In de tweede helft namen de Oosterburen steeds meer het heft in handen. Een gebrek aan vast aanspeelpunt in de aanval brak Oranje op. Schoten van afstand werden minder secuur en Duitsland kwam steeds dichterbij, waardoor de laatste periode werd ingegaan met een 9-9 stand. Het slotbedrijf begon nog goed; Van der Weijden zette Nederland voor de zoveelste keer op voorsprong (10-9), maar meer kon Oranje aanvallend niet klaarspelen. Het is dat keeper Sander Berkenbosch z’n ploeg in de race hield (met onder andere twee gestopte penalty’s), maar de twee laatste Duitse doelpunten kon ook hij niet voorkomen.

Door de nederlaag resten de wedstrijden om plek 9 tot en met 12, te beginnen met de wedstrijd tegen Frankrijk op donderdag om 10 uur. De wedstrijd is live te volgen via LEN TV.    

EJK Podgorica

Resultaten Nederland

Woensdag 21 september
Nederland – Duitsland: 10-11 (3-2, 4-3, 2-4, 1-2).
Doelpunten Nederland: Mart van der Weijden 3, Jens Wijgers 2, Marnick Snel 2, Lars ten Broek 2, Tijs Schouwerwou 1.

Dinsdag 20 september
Nederland – Malta: 8-7 (2-4, 3-1, 2-1, 1-1).
Doelpunten Nederland: Lars ten Broek 4, Marnick Snel 2, Jimmy Sjardijn 1, Mart van der Weijden 1.

Maandag 19 september
Spanje – Nederland: 11-9 (3-3, 1-2, 4-3, 3-1).
Doelpunten Nederland: Marnick Snel 2, Jens Wijgers 2, Mart van der Weijden 2, Jimmy Sjardijn 1, Lars ten Broek 1, Max Reijchard 1.

Zondag 18 september
Nederland – Tsjechië: 17-5 (5-2, 6-1, 3-1, 3-1).
Doelpunten Nederland: Lars ten Broek 4, Mart van der Weijden 4, Marnick Snel 3, Tijs Schouwerwou 2, Max Reijchard 2, David Voorvelt 1, Terrence Smit 1.

Resterend programma

Donderdag 22 september
10:00 uur Nederland – Frankrijk (plek 9-12)

Zaterdag 24 september
Plek 9-12
 

Beeld:
Sander Berkenbosch hield twee strafworpen (foto Remko Smit)
LEES MEER OVER
1,401

Lees ook

Supporters en sportliefhebbers,   Wij hebben jullie hulp nodig! Onze Jong Oranje teams van de jongens & me…
De meisjes van Jong Oranje onder de 16 jaar hebben afgelopen week een intensieve stage afgewerkt in Boedapest, Hongarije…
2,461