EJK-kwalificatie jongens o.15 in Kroatië

Oranje Jeugd
21 mei 2021
EJK-kwalificatie jongens o.15 in Kroatië

De Nederlandse jongens onder de 15 jaar kunnen zich van vrijdag 28 tot en met zondag 30 mei in Sibenik (Kroatië) kwalificeren voor het Europees Jeugd Kampioenschap (EJK), dat van 4 tot en met 11 juli wordt gehouden in Loulé (Portugal). Samen met Litouwen, Duitsland en gastheer Kroatië strijdt het team van jeugdbondscoach Johan Aantjes om twee plekken op het EJK voor de jaargang die is geboren in 2006 of later.

Aantjes selecteerde de volgende dertien spelers voor het kwalificatietoernooi: David de Vries (ZPC Het Ravijn / RTC Zwolle), Diede de Goey (PSV / RTC Eindhoven), Esra de Zwaan (AZC), Imme van der Schaaf (VZV Njord / RTC Eindhoven), Luca van der Sanden (UZSC / RTC Utrecht), Marcus van Straaten (De Ham / RTC Zaandam), Mila Spee (ZVL 1886 / RTC Leiden), Rick Terlouw (Widex GZC Donk), Sven Silvis (ZPB H&L Productions / RTC Dordrecht), Syb Willekens (ZPB H&L Productions / RTC Dordrecht), Ties Boorsma (De Ham), Jorrit van der Weijden (Widex GZC Donk) en Wessel de Ligny (Polar Bears). De ploeg wordt, naast Aantjes, begeleid door assistent-coach Arjen Silvis en fysiotherapeut Gilian Rijnsaardt. 

Wedstrijdprogramma

Vrijdag 28 mei

18.00 u Litouwen – Kroatië
20.00 u Duitsland – Nederland

Zaterdag 29 mei
17.00 u Kroatië – Nederland
19.00 u Duitsland – Litouwen

Zondag 30 mei
09.00 u Kroatië – Duitsland
11.00 u Nederland – Litouwen

De wedstrijden van Kroatië worden via een livestream uitgezonden. Klik hier.
 

Zonder publiek

Net als in Nederland is er ook in Kroatië nog geen publiek welkom bij sportwedstrijden, ook niet bij de jeugd. Dit betekent dat ouders en andere supporters die Jong Oranje willen aanmoedigen in Sibenik, niet het zwembad in mogen. Vanwege de strikte COVID-maatregelen, zijn ook live ontmoetingen tijdens het toernooi met de spelers in het hotel of elders niet mogelijk. De KNZB raadt ouders en andere supporters dan ook af om naar Sibenik te reizen. 

Beeld:
(Foto archief Beeldboot)
LEES MEER OVER
4,280

Reacties

Lees ook

19 september 2021
De Nederlandse jongens o.17 jaar zijn het EJK op Malta knap als zevende geëindigd. In het afsluitende duel om de 7e…
17 september 2021
Na de nipte nederlaag in de kwartfinale tegen Servië (10-11) begon Jong Oranje vrijdag aan de strijd om plek 5. Daarvoor…
1,303