EJK: Nederland na thriller in kwartfinale

Oranje Jeugd
15 september 2021
EJK: Nederland na thriller in kwartfinale

De Nederlandse jongens onder de 17 jaar hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van het EJK. Jong Oranje won woensdagmorgen in een regelrechte thriller met 10-9 van Duitsland. Marnick Snel scoorde vier seconden voor tijd de winnende goal voor het Nederlands team, dat nu donderdag om 12.00 uur gaat strijden met Servië om een plek in de halve finale.

Nederland begon het duel tegen onze Oosterburen voortvarend. Duitsland kwam weliswaar nog voor het eerst op voorsprong, maar via goals van Lars ten Broek, Marnick Snel (strafworp) en Hugo Wouters leidde het team van jeugdbondscoach Branko Mitrovic met 3-1 na periode 1.

In de tweede periode wist alleen Duitsland een keer te scoren en kort na de rust was de stand weer in evenwicht: 3-3. Kenai Heitink en Daan Ketelaars leken voor wat lucht te zorgen (5-3), maar de Duitsers scoorden vervolgens drie keer op rij. 

In de bloedstollende slotfase kwamen beide ploegen beurtelings op voorsprong. Ten Broek en Snel zetten Nederland op 7-6. Daarna scoorde Duitsland twee keer en schoot opnieuw Snel met een penalty de 8-8 tegen de touwen. Het werd 8-9 voor Duitsland en via Max Reijchard weer 9-9. 

Met nog minder dan een minuut te spelen kreeg Jong Oranje een uitgelezen mogelijkheid om het duel te beslissen. Maar de overtalsituatie voor het Duitse doel leverde niets op. Toen aan de andere kant Duitsland ook niet wist te scoren, vroeg Branko Mitrovic negen seconden voor tijd een time-out aan. 

Of de uitvoering daarna precies volgens het boekje was, doet er niet meer toe. Feit is dat Marnick Snel de bal in de tweede lijn kreeg, eerst nog door een Duitser werd gehinderd en de toegekende vrije worp keihard binnen schoot. Met zijn luid bejubelde doelpunt plaatste Jong Oranje zich voor de kwartfinale tegen Servië en kan de ploeg volgend jaar wellicht ook deelnemen aan het WJK. Dat is echter van latere zorg, zo klonken de geluiden uit het Nederlandse kamp, eerst weer de focus op Servië… 


Woensdag 15 september 1/8 finale
Nederland – Duitsland 10-9
Periodestanden: 3-1, 0-1, 3-4, 4-3
Doelpunten Nederland: Marnick Snel 4, Lars ten Broek 2, Hugo Wouters, Kenai Heitink, Max Reijchard en Daan Ketelaars. 

 

Eerder gespeeld

 

Zondag 12 september
Nederland – Italië 8-5
Periodestanden: 2-0, 3-1, 1-2, 2-2

Doelpunten Nederland: Lars ten Broek 4, David Voorvelt 2, Jens Wijgers en Daan Bakker. 

Maandag 13 september

Nederland – Montenegro 7-8

Periodestanden: 3-5, 1-0, 1-2, 2-1

Doelpunten Nederland: Marnick Snel 3, Dion Harreman 2, Alain van de Bovenkamp en Max Reijchard.  

Dinsdag 14 september 
Nederland - Oekraïne 18-4
Periodestanden: 3-0, 5-0, 3-3, 7-1
Doelpunten Nederland: Jens Wijgers 4, Hugo Wouters 3, Lars ten Broek 3, Marnick Snel 2, Max Reijchard 2, Alan van de Bovenkamp, Dion Harreman, David Voorvelt en Kenai Heitink.

 

Programma Jong Oranje

 

Donderdag 16 september 12.00 uur: kwartfinale Nederland-Servië
Vrijdag 17 september: halve finales 1-4 en 5-8
Zondag 19 september: finales 1 t/m 8

De wedstrijden op het EJK zijn via een livestream te zien via 
www.len.eu

Voor livescores, standen en uitslagen, klik hier.

 

Beeld:
Foto: Robert van Rossum
LEES MEER OVER
1,955

Lees ook

24 september 2022
Zaterdag sloot Jong Oranje het EJK O.19 in Podgorica af op de negende plek. Malta werd met 13-9 verslagen. Het was de ho…
1,027
22 september 2022
Op het EJK in Podgorica heeft Jong Oranje zich donderdag tegen Frankrijk knap hersteld van de pijnlijke nederlaag een da…
1,263