EJK o.15: Jong Oranje start met monsterzege

Oranje Jeugd
EJK o.15: Jong Oranje start met monsterzege

De Nederlandse jongens onder de 15 jaar zijn het EJK in Podgorica (Montenegro) gestart met een monsterzege. Bosnië-Hercegovina werd zaterdag met maar liefst 5-39 verslagen.

Jong Oranje begon voortvarend aan het openingsduel van het EJK. Binnen een minuut hadden Roko Mujan en Teun Blankhorst Nederland op een 0-2 voorsprong gezet. Keeper Maxim Baron stopte een strafworp, maar kon niet voorkomen dat Bosnië-Hercegovina direct daarna alsnog op 1-2 kwam. Het was ook gelijk het laatste wapenfeit van de Bosniërs in de eerste periode, die Nederland met een 1-10 tussenstand afsloot. 

Ook in de tweede (1-11) en derde periode (2-8) was het vooral eenrichtingsverkeer richting het Bosnische doel. Coach Zeno Reuten kon voortdurend doorwisselen en zag ook tot zijn genoegen dat iedere Nederlandse veldspeler het net wist te vinden.

In de vierde periode, met inmiddels Jacco Riemersma onder de lat, bleef Jong Oranje volop gas geven. De grens van 40 goals werd net niet gehaald, maar Nederland stapte uiteraard wel met een uitstekend gevoel het bad uit.

Zondagochtend is Israël om 9.00 uur de volgende opponent. Die ploeg won zaterdag met 28-3 van Ierland en zal ongetwijfeld meer weerstand bieden aan het Nederlands team. 

Alle wedstrijden van het EJK zijn te volgen via een livestream op de website van de LEN.
Klik hier.

Programma Nederland poulefase

Zaterdag 8 juli 
Bosnië-Hercegovina – Nederland 5-39
Periodestanden: 1-10, 1-11, 2-8, 1-10
Doelpunten Nederland: Marc Suárez van Dam 6, Roko Mujan 5, Teun Blankhorst 5, Gijs Blankhorst 4, Luuk Silvis 4, Kimi Christ 4, Wout Serrarens 3, Luke Houdijk 3, Chiel Bax 2, Tristan Valette 2, Pim Hageman 1.

Zondag 9 juli 09.00 u Nederland – Israël
Maandag 10 juli 10.20 u Ierland – Nederland
Dinsdag 11 juli 15.40 u Frankrijk – Nederland

Voor de karakteristieken van alle wedstrijden en de tussenstanden in de poules, klik hier.

Draag een steentje bij…

Deelname aan het EJK o.15 door Jong Oranje is mede mogelijk gemaakt door Opa en Oma Overmars, Waterpolokampen.nl en vele andere sponsors, donateurs en supporters die een bijdrage hebben geleverd op de crowdfunding-pagina van de Jong Oranje-jongens. Dat kan overigens nog steeds! Geef de jongens een steuntje in de rug voor het vervolg van het EJK en doe een donatie. Klik hier.

Waterpolokampen.nl

Beeld:
Foto Krsto Vulović & Filip Roganović
1,215

Lees ook

De Nederlandse waterpoloërs onder de 19 jaar hebben zich gekwalificeerd voor de eindronde van het Europees Jeugd Kampioe…
2,161
De jongens van de KNZB Waterpolo Academie trainen deze week in dé waterpolohoofdstad van Europa, Boedapest. In Hongarije…
2,428