EJK o.15: Nederland ongeslagen poulewinnaar

Oranje Jeugd
EJK o.15: Nederland ongeslagen poulewinnaar

De Nederlandse jongens onder de 15 jaar zijn ook in hun vierde en laatste groepsduel op het EJK ongeslagen gebleven. De ploeg van Zeno Reuten plaatste zich dinsdag na een zwaarbevochten overwinning (9-10) op Frankrijk als winnaar van Poule D voor de volgende (tussen)ronde. Woensdag speelt Nederland om 19.00 uur tegen Malta (winnaar van Poule C) voor een plek in de 1/8 finale.

Nederland begon uitstekend tegen Frankrijk. Door twee goals van Teun Blankhorst en één van Kimi Christ stond het halverwege de eerste periode 0-3. Nadat Frankrijk in het tweede part op 3-3 was gekomen, was het daarna weer de beurt aan Jong Oranje om drie keer op rij te scoren: 3-6 (Tristan Valette, Pim Hageman en Kimi Christ).

Na de 4-6 ruststand gaven beide ploegen elkaar nauwelijks iets toe. Bij 6-8 (Christ en Hageman) en een man meer vlak voor het einde van het derde part leek Nederland op rozen te zitten. Maar na de gemiste Nederlandse overtal verschalkte de Franse doelman Ivano Fuksa in de zoemer zijn Nederlandse collega Maxim Baron die iets te ver voor zijn doel lag: 7-8.

Baron maakte zijn ‘fout’ in de laatste periode meer dan goed met enkele uitstekende reddingen, waaronder een gestopte strafworp. Frankrijk was ondertussen wel op 8-8 gekomen, maar het Nederlands team toonde in een zenuwslopende slotfase veerkracht en karakter. Kimi Christ gooide met twee treffers uit de tweede lijn de deur uiteindelijk in het slot. Dat Frankrijk in de slotseconde nog 9-10 maakte deerde niemand meer.  

Alle wedstrijden van het EJK zijn te volgen via een livestream op de website van de LEN.
Klik hier.

Karakteristieken Nederland poulefase

Dinsdag 11 juli
Frankrijk – Nederland 9-10
Periodestanden: 1-3, 3-3, 3-2, 2-2
Doelpunten Nederland: Kimi Christ 5, Pim Hageman 2, Teun Blankhorst 2, Tristan Valette 1.

Maandag 10 juli
Ierland – Nederland 4-35
Periodestanden: 0-10, 2-7, 0-8, 2-10
Doelpunten Nederland: Wout Serrarens 8, Mitch Timmerman 6, Teun Blankhorst 5, Luke Houdijk 4, Luuk Silvis 3, Gijs Blankhorst 3, Roko Mujan 3, Marc Suárez van Dam 2, Pim Hageman 1

Zondag 9 juli
Nederland – Israël 11-8
Periodestanden: 3-1, 3-2, 1-3, 4-2
Doelpunten Nederland: Roko Mujan 4, Teun Blankhorst 2, Chiel Bax 1, Pim Hageman 1, Kimi Christ 1, Tristan Valette 1, Gijs Blankhorst.

Zaterdag 8 juli 
Bosnië-Hercegovina – Nederland 5-39
Periodestanden: 1-10, 1-11, 2-8, 1-10
Doelpunten Nederland: Marc Suárez van Dam 6, Roko Mujan 5, Teun Blankhorst 5, Gijs Blankhorst 4, Luuk Silvis 4, Kimi Christ 4, Wout Serrarens 3, Luke Houdijk 3, Chiel Bax 2, Tristan Valette 2, Pim Hageman 1.

Voor de karakteristieken van alle wedstrijden en de tussenstanden in de poules, klik hier.

Draag een steentje bij…

Deelname aan het EJK o.15 door Jong Oranje is mede mogelijk gemaakt door Opa en Oma Overmars, Waterpolokampen.nl en vele andere sponsors, donateurs en supporters die een bijdrage hebben geleverd op de crowdfunding-pagina van de Jong Oranje-jongens. Dat kan overigens nog steeds! Geef de jongens een steuntje in de rug voor het vervolg van het EJK en doe een donatie. Klik hier.

Waterpolokampen.nl

Beeld:
Foto: Krsto Vulović & Filip Roganović.
1,304

Lees ook

De Nederlandse waterpoloërs onder de 19 jaar hebben zich gekwalificeerd voor de eindronde van het Europees Jeugd Kampioe…
2,161
De jongens van de KNZB Waterpolo Academie trainen deze week in dé waterpolohoofdstad van Europa, Boedapest. In Hongarije…
2,428