EJK O15: Ook Spanje maatje te groot

Oranje Jeugd
EJK O15: Ook Spanje maatje te groot

Na de nederlaag tegen Griekenland (19-11) was zondag ook Spanje te sterk voor Jong Oranje op het EJK O15: 20-7.

In Zagreb was het lang eenrichtingsverkeer. Na een waterpololes van acht minuten en een 8-0 achterstand vond Nederland voor het eerst het net. Uit een overtalsituatie rondde Leya Hiati succesvol af. Ook in de tweede periode duurde het lang voordat Jong Oranje scoorde. Zeventien seconden voor de lange rust was het Senna Pet die de 12-2 maakte.

In de derde periode kreeg de ploeg van Iefke van Belkum meer grip op de sterke Spaanse speelsters. Aanvoerder Loeki Ouwerkerk (2x), Sophie Boots en Myrthe Broekmate zorgden ervoor dat Nederland deze periode winnend afsloot.

In de laatste periode zette Spanje echter een tandje bij en vergrootte het gat naar dertien doelpunten. Nu was het Isa Verschoor die de Nederlandse eer redde: 20-7.  

Nederland is ingedeeld in poule B dat gevuld is met sterke landen. Maandag speelt Jong Oranje om 16 uur tegen Israël om de derde plek. Afhankelijk van dat resultaat speelt de ploeg van Iefke van Belkum in een tussenronde tegen de nummer 2 of 1 van Poule D (Turkije, Slowakije of Duitsland).

Resultaten Jong Oranje O15 – EJK Zagreb

Vrijdag 23 juni
Spanje – Nederland: 20-7 (8-1, 4-1, 3-4, 5-1).
Doelpunten Nederland: Loeki Ouwerkerk 2, Leyla Hiati 1, Sophie Boots 1, Myrthe Broekmate 1, Isa Verschoor 1, Senna Pet 1.

Zaterdag 24 juni
Griekenland – Nederland: 19-11 (7-4, 4-3, 5-2, 3-2).
Doelpunten Nederland: Jette Botermans 3, Elvira Renkers 2, Lin Godefrooij 1, Isa Verschoor 1, Judith Joosten 1, Myrthe Broekmate 1, Loeki Ouwerkerk 1, Leyla Hiati 1.

Draag een steentje bij…
Deelname aan het EJK o.15 door Jong Oranje is mede mogelijk gemaakt door Waterpolospullen.nl, Sportpresent.nl, Waterpolokampen.nl en vele andere donateurs en supporters die een bijdrage hebben geleverd op de crowdfunding-pagina van de Jong Oranje-meisjes. Dat kan overigens nog steeds! Geef ze een steuntje in de rug voor het vervolg van het toernooi en doe een donatie. Klik hier.

Supporters:

www.waterpolospullen.nl

Logo SportPresent

Waterpolokampen.nl
 

 

 

Beeld:
De line-up van Jong Oranje tegen Spanje
1,088

Lees ook

De meisjes van Jong Oranje O.20 zijn derde van de wereld. Vrijdag wonnen zij op het WJK in Coimbra de wedstrijd om het b…
2,359
In de halve finale op het WJK moest Nederland donderdag buigen voor Spanje. De ploeg van jeugdbondscoach Bas de Jong ver…
1,582