EJK o.15: opnieuw winst voor Jong Oranje

Oranje Jeugd
EJK o.15: opnieuw winst voor Jong Oranje

Jong Oranje heeft ook haar tweede wedstrijd op het EJK o.15 in Montenegro gewonnen. Na de makkelijke start tegen Bosnië-Hercegovina (39-5) bood Israël zondagochtend in alle vroegte veel meer weerstand: 11-8.

Net als tegen Bosnië was het Nederlands team ook nu in de eerste periode de bovenliggende partij. Door goals van Roko Mujan (2x) en Gijs Blankhorst leidde Jong Oranje met 3-1.

In het tweede part breidde Nederland de voorsprong uit naar 6-3 (Teun Blankhorst, Kimi Christ en Roko Mujan).

Toen Teun Blankhorst na de rust de 7-3 maakte, leek de buit wel zo goed als binnen voor de ploeg van Zeno Reuten. De Israëli gaven zich echter niet zomaar gewonnen en bij 7-6 kon het weer alle kanten op.

Jong Oranje pakte het initiatief in de vierde periode weer over en na doelpunten van Tristan Valette, Pim Hageman, Roko Mujan en Chiel Bax konden de Oranje-fans op de tribune opgelucht ademhalen.

Maandag om 10.20 uur speelt Nederland de derde poulewedstrijd tegen Ierland, dat eerder met 28-3 klop kreeg van Israël.

Alle wedstrijden van het EJK zijn te volgen via een livestream op de website van de LEN.
Klik hier.

Programma Nederland poulefase

Zondag 9 juli
Nederland – Israël 11-8
Periodestanden: 3-1, 3-2, 1-3, 4-2
Doelpunten Nederland: Roko Mujan 4, Teun Blankhorst 2, Chiel Bax 1, Pim Hageman 1, Kimi Christ 1, Tristan Valette 1, Gijs Blankhorst.

Zaterdag 8 juli 
Bosnië-Hercegovina – Nederland 5-39
Periodestanden: 1-10, 1-11, 2-8, 1-10
Doelpunten Nederland: Marc Suárez van Dam 6, Roko Mujan 5, Teun Blankhorst 5, Gijs Blankhorst 4, Luuk Silvis 4, Kimi Christ 4, Wout Serrarens 3, Luke Houdijk 3, Chiel Bax 2, Tristan Valette 2, Pim Hageman 1.

Zondag 9 juli 09.00 u Nederland – Israël
Maandag 10 juli 10.20 u Ierland – Nederland
Dinsdag 11 juli 15.40 u Frankrijk – Nederland

Voor de karakteristieken van alle wedstrijden en de tussenstanden in de poules, klik hier.

Draag een steentje bij…

Deelname aan het EJK o.15 door Jong Oranje is mede mogelijk gemaakt door Opa en Oma Overmars, Waterpolokampen.nl en vele andere sponsors, donateurs en supporters die een bijdrage hebben geleverd op de crowdfunding-pagina van de Jong Oranje-jongens. Dat kan overigens nog steeds! Geef de jongens een steuntje in de rug voor het vervolg van het EJK en doe een donatie. Klik hier.

Waterpolokampen.nl

Beeld:
Roko Mujan scoort een van zijn vier treffers. (Foto Krsto Vulović & Filip Roganović)
1,054

Lees ook

De Nederlandse waterpoloërs onder de 19 jaar hebben zich gekwalificeerd voor de eindronde van het Europees Jeugd Kampioe…
2,161
De jongens van de KNZB Waterpolo Academie trainen deze week in dé waterpolohoofdstad van Europa, Boedapest. In Hongarije…
2,428