EJK O.17: Jong Oranje moet strijden om plek 5

Oranje Jeugd
EJK O.17: Jong Oranje moet strijden om plek 5

Op het EJK O.17 in het Turkse Manisa zijn de meisjes van Jong Oranje gestrand in de kwartfinale. Tegen Italië brak het gebrek aan schotkracht de ploeg van Eszter Gyori op. Het werd een duidelijk 3-11 nederlaag.

Italië kon uitlopen tot 0-5. Niet omdat Italië veel beter was, wel omdat Nederland moeilijk door de hoge pressing van de Italiaansen heen kwam. Oranje had te vaak de volle aanvalstijd nodig om een moeizaam gaatje te vinden. De slordige schoten die van afstand volgden, waren niet gevaarlijk genoeg om Italië in de problemen te brengen. Ook vanaf vijf meter lukte het twee keer niet: over en lat.

Waar het van afstand niet lukte, slaagde Pien Gorter met een sterke midvooractie wel van dichtbij en zette Nederland halverwege de tweede periode op 1-5. Niet veel later deed haar Italiaanse collega aan de andere kant vanaf de midvoorplek echter hetzelfde, waardoor Nederland maar niet dichterbij kwam. Het gebrek aan schotkracht begon Nederland steeds meer op te breken. Italië kreeg niet meer kansen, maar was feller in de break en schoot scherper. De goed keepende Caitlin van Leeuwen (ze hield twee strafworpen) kon niet voorkomen dat Italië steeds een stukje verder uitliep. Wel was het Tatum van der Elst gelukt om uit een manmeer eindelijk van afstand te scoren. Halverwege stond het 2-7.

Na het wisselen van helft begon Nederland goed. Amy Kleinlugtebeld maakte een mooie boogbal. Maar toch liep Italië, mede door een gemiste Nederlandse strafworp, weer uit. In de laatste periode probeerde Gyori te forceren door Van Leeuwen wanneer het even leek te kunnen mee in de aanval te sturen. Ook dat mocht niet baten. Nederland stuitte telkens op de hechte Italiaanse verdediging, waarna er aan de andere kant een zee aan ruimte lag voor de ‘Azzuri’. Italië scoorde nog twee keer en bracht daarmee de eindstand op 3-11.

Wat rest zijn de wedstrijden om plek 5, te beginnen met een wedstrijd tegen Turkije, vrijdag om 15:30 uur.

Resultaten

Donderdag 3 augustus
Kwartfinale
Nederland – Italië: 3-11
Periodestanden: 0-2, 2-5, 1-2, 0-2
Doelpunten Nederland: Tatum van der Elst 1, Pien Gorter 1, Amy Kleinlugtebeld 1.

Dinsdag 1 augustus
Nederland – Frankrijk: 16-5
Periodestanden: 3-1, 2-1, 5-1, 6-2
Doelpunten Nederland: Pien Gorter 4, Tess van der Meer 4, Amy Kleinlugtebeld 3, Tatum van der Elst 1, Meinke van der Schaaf 1, Linde Haksteen 1, Isa Verschoor 1, Iris Vreeling 1.

Maandag 31 juli
Griekenland – Nederland: 13-3
Periodestanden: 4-0, 2-2, 3-1, 4-0
Doelpunten Nederland: Tatum van der Elst 1, Amy Kleinlugtebeld 1, Tess van der Meer 1.

Zondag 30 juli
Nederland – Israël: 12-10
Periodestanden: 3-3, 2-2, 3-2, 4-3
Doelpunten Nederland: Amy Kleinlugtebeld 4, Pien Gorter 3, Linde Haksteen 2, Tatum van der Elst 2, Iris Vreeling 1.

Resterend programma (*)

Vrijdag 4 augustus
Plek 5-8
15:30 uur Turkije - Nederland

Zaterdag 5 augustus
Plek 5-8

(*) Nederlandse tijden. In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland.

Draag een steentje bij…

Deelname aan het EJK o.17 door Jong Oranje is mede mogelijk gemaakt door Export Packing, VCN Verzekeringen, The Dutch Wave, J. de Groot B.V. (Beveiliging, Energie, Elektro) en verschillende andere sponsors, donateurs en supporters die een donatie hebben gedaan op de crowdfunding-pagina van de Jong Oranje-meisjes. Dat kan overigens nog steeds! Geef de meisjes een steuntje in de rug op het EJK en doe een donatie. Klik hier.

Sponsoren:

Export Packing


VCN

The Dutch Wave

 

J. de Groot Beveiling

J. de Groot Elektro

J. de Groot Energie

 

Beeld:
Jong Oranje in Manisa (Ikigrafie)
1,171

Lees ook

De Nederlandse waterpolojongens van de jaargang 2008 en jonger doen van 18 tot en met 24 juni mee aan het Wereld Jeugd K…
Supporters en sportliefhebbers,   Wij hebben jullie hulp nodig! Onze Jong Oranje teams van de jongens & me…