EJK O.17: Jongens Jong Oranje komen net te kort tegen Italië

Oranje Jeugd
EJK O.17: Jongens Jong Oranje komen net te kort tegen Italië

Op het EJK in Manisa waren de jongens van Jong Oranje woensdag dichtbij hun eerste overwinning. Tegen Italië trokken zij net aan het kortste eind: 8-9.  

Dinsdag in de openingswedstrijd tegen Griekenland brak een slechte start de ploeg van jeugdbondscoach Erik Brugue uiteindelijk op. Daar was tegen de Italianen geen sprake van. Nederland kwam 2-0 voor en had het betere van het spel.

Het vervolg was een regelrechte thriller. De Italianen, die dinsdag met 12-10 verloren van Servië, kwamen terug, Oranje sloeg weer een gaatje van twee doelpunten, maar voor de lange rust trok Italië dat weer recht (4-4).

In de derde periode kwam Nederland voor het eerst op achterstand. Maar de mannen van Brugue hielden het hoofd koel. Jorrit van der Weijden, Mila Spee en David de Vries zetten Oranje weer naast de Azzuri.

Nederland blonk ook in de laatste periode uit in collectief verdedigend werk. Toch kon de ploeg niet voorkomen dat Italië opnieuw uitliep (7-9). Teveel foutjes in de aanval zorgden ervoor dat Nederland nog maar moeilijk het net vond. Alleen aanvoerder Rick Terlouw wist de Italiaanse goalie Luca Tizzo nog te passeren. Maar zijn doelpunt kwam met 34 seconden voor de zoemer te laat voor een nieuwe comeback.

Jong Oranje speelt donderdag om 17 uur de laatste poulewedstrijd tegen Servië dat woensdag met 9-11 moest buigen voor Griekenland. Bij winst kan Nederland nog tweede worden, maar bij een nederlaag eindigt Oranje de groepsfase op de vierde plek en is het veroordeeld tot het spelen van een tussenronde tegen de nummer 1 van poule D. Ook in die poule is het nog reuzespannend: Malta, Georgië, Duitsland en Oekraïne hebben allemaal drie punten uit twee duels.

Resultaten

Woensdag 9 augustus
Nederland – Italië: 8-9
Periodestanden: 3-2, 1-2, 3-3, 1-2
Doelpunten Nederland: Rick Terlouw 2, Jorrit van der Weijden 1, Mila Spee 1, Ezra de Zwaan 1, Fabio Jukic 1, David de Vries 1, Imme van der Schaaf 1.

Dinsdag 8 augustus
Griekenland – Nederland: 12-10
Periodestanden: 5-1, 4-2, 2-1, 1-6
Doelpunten Nederland: Imme van der Schaaf 2, Edu van den Brom, Fabio Jukic 2, Ezra de Zwaan 2, Rick Terlouw 1, Benjamin Oerlemans 1.

Resterend programma (*)

Donderdag 10 augustus
17.00 u Servië - Nederland

Vrijdag 11 augustus
Tussenronde

Zaterdag 12 augustus
Kwartfinales

Zondag 13 augustus
Halve finales

Maandag 14 augustus
Finales

(*) Nederlandse tijden. In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland.

Poule-indeling

EJK o.17 jongens, 8-14 augustus Manisa (Turkije)

Poule A: Hongarije, Spanje, Montenegro, Kroatië.
Poule B: Servië, Griekenland, Italië, Nederland.
Poule C: Frankrijk, Roemenië, Polen, Turkije.
Poule D: Malta, Georgië, Duitsland, Oekraïne

De nummers 1 en 2 van Poule A en B gaan rechtstreeks naar de kwartfinales, de nummers 3 en 4 spelen eerst nog een tussenronde tegen de nummers 1 en 2 van Poule C en D. De ‘Nederlandse’ Poule B kruist met Poule D.

Draag een steentje bij…

Deelname aan het EJK o.17 door Jong Oranje is mede mogelijk gemaakt door Nomacon Inventarisaties en Laboratorium, Handelsbanken, Staalbouw Nagelhout Bakhuizen, Steinhoeve Media, BGI Tegelwerken BV, Interboor Midsland en verschillende andere sponsors, donateurs en supporters die een donatie hebben gedaan of een bijdrage hebben geleverd op de crowdfunding-pagina van de Jong Oranje-jongens.

Dat kan overigens nog steeds! Geef de jongens een steuntje in de rug op het EJK en doe een donatie. Klik 
hier.

Supporters & Sponsors 


Staalbouw Nagelhout Bakhuizen

Steinhoeve Media

Handelsbanken

Nomacon
Interboor Midsland

 

Beeld:
Jong Oranje in Manisa (foto: Erik van den Brom)
1,123

Lees ook

De meisjes van Jong Oranje onder de 16 jaar zijn op de achtste plaats geëindigd op het WJK in Manisa, Turkije. In een bl…
De Nederlandse waterpolomeisjes van de jaargang 2008 en jonger doen van 28 juni tot en met 4 juli mee aan het Wereld Jeu…
1,837