EJK O.17: Jongens Jong Oranje komen te laat op stoom tegen Griekenland

Oranje Jeugd
EJK O.17: Jongens Jong Oranje komen te laat op stoom tegen Griekenland

Na het EJK voor de meisjes is het Turkse Manisa nu ook het decor van het EJK voor de jongens onder de 17 jaar. Jong Oranje, ingedeeld in toppoule B, begon dinsdag het toernooi met een 12-10 nederlaag tegen Griekenland.

De ploeg van jeugdbondscoach Erik Brugue begon wat onwennig aan de wedstrijd. Snelle contra's overrompelden de Nederlandse talenten. Na een 6-1 achterstand krabbelde Jong Oranje in de tweede periode iets op. Ezra de Zwaan en Fabio Jukic scoorden, maar Griekenland nam toch weer afstand.

Vanaf de derde periode – waarin Ties Boorsma onder de lat plaats maakte voor Zeppe Caboort – gooide Nederland de schroom van zich af. Met een goede zone en collectieve blokken kwam Oranje steeds beter in z'n spel. Met name in de laatste periode was Nederland de betere. Met geduldige aanvallen en een hoog passtempo lukte het om na de 12-5 nog vijf keer op rij te scoren. Natuurlijk was het te laat om de Griekse overwinning echt in gevaar te brengen, maar het geeft vertrouwen voor het vervolg. 

Brugue: "Een teleurstellend resultaat door het matige begin. Na twee periodes 9-3 achter staan is teveel. Maar het was onze eerste wedstrijd en we hebben er alle vertrouwen in dat we morgen tegen Italië vanaf het begin beter voor de dag komen." 

Woensdag stuit Jong Oranje op de volgende wereldtopper. Om 11 uur (Nederlandse tijd) is Italië de tegenstander. Voorafgaand aan het EJK was Jong Italië nog te gast in Zeist, dus de ploegen kennen weinig geheimen meer voor elkaar.    

Resultaten

Dinsdag 8 augustus
Griekenland – Nederland: 12-10
Periodestanden: 5-1, 4-2, 2-1, 1-6
Doelpunten Nederland: Imme van der Schaaf 2, Edu van den Brom, Fabio Jukic 2, Ezra de Zwaan 2, Rick Terlouw 1, Benjamin Oerlemans 1.

Resterend programma (*)

Poulewedstrijden


Woensdag 9 augustus
11.00 u Nederland - Italië

Donderdag 10 augustus
17.00 u Servië - Nederland

Vrijdag 11 augustus
Tussenronde

Zaterdag 12 augustus
Kwartfinales

Zondag 13 augustus
Halve finales

Maandag 14 augustus
Finales

(*) Nederlandse tijden. In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland.

Poule-indeling

EJK o.17 jongens, 8-14 augustus Manisa (Turkije)

Poule A: Hongarije, Spanje, Montenegro, Kroatië.
Poule B: Servië, Griekenland, Italië, Nederland.
Poule C: Frankrijk, Roemenië, Polen, Turkije.
Poule D: Malta, Georgië, Duitsland, Oekraïne

De nummers 1 en 2 van Poule A en B gaan rechtstreeks naar de kwartfinales, de nummers 3 en 4 spelen eerst nog een tussenronde tegen de nummers 1 en 2 van Poule C en D. De ‘Nederlandse’ Poule B kruist met Poule D.

Draag een steentje bij…

Deelname aan het EJK o.17 door Jong Oranje is mede mogelijk gemaakt door Nomacon Inventarisaties en Laboratorium, Handelsbanken, Staalbouw Nagelhout Bakhuizen, Steinhoeve Media, BGI Tegelwerken BV, Interboor Midsland en verschillende andere sponsors, donateurs en supporters die een donatie hebben gedaan of een bijdrage hebben geleverd op de crowdfunding-pagina van de Jong Oranje-jongens.

Dat kan overigens nog steeds! Geef de jongens een steuntje in de rug op het EJK en doe een donatie. Klik hier.

Supporters & Sponsors 

Staalbouw Nagelhout Bakhuizen

Steinhoeve Media

Handelsbanken

Nomacon
Interboor Midsland

 

Beeld:
Jong Oranje voor vertrek op de luchthaven (foto: Erik van den Brom)
1,458

Lees ook

De meisjes van Jong Oranje onder de 16 jaar zijn op de achtste plaats geëindigd op het WJK in Manisa, Turkije. In een bl…
De Nederlandse waterpolomeisjes van de jaargang 2008 en jonger doen van 28 juni tot en met 4 juli mee aan het Wereld Jeu…
1,838